Misterrajt Napisano 26 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 Posiadam w napędzie 8 rz. taką przerzutkę ; https://www.rowertour.com/p/43217/shimano-altus-rd-m370-sgs-przerzutka-tylna-9rz.-czarna?gclid=Cj0KCQjw9afOBRDWARIsAJW4nvy_FC3h4vAYAYMQG_bUM4f6ZnPJQZdAKZQw-bDoD3pomeWV-PvL3WwaAkhfEALw_wcB Ona jest też przeznaczona pod 8 rz. Wszystko działa na 4+ (lepszej nie potrzebuję -- jeżdżę po asfalcie) do czasu smarowania łańcucha. Wtedy pojawiają się problemy z 4-5-6 biegiem. Pomyślałem żeby zamontować górne kółeczko większe. Jak myślicie ? Łańcuch będzie bliżej kasety (wiem , podciągnąłem przerzutkę na maksa pod kasetę ale to chyba mało) Odnośnik do komentarza
Yan Napisano 26 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 Co się dzieje że masz problem z 4, 5 i 6 biegiem? Nie wchodzą biegi czy może skacze łańcuch? Odnośnik do komentarza
Misterrajt Napisano 26 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 Nie wchodzą biegi. Łańcuch cn 70 , kaseta cn 50 prawie nowe. Jak napnę bardziej linkę to problem z zrzucaniem biegów i tak w kółko ( o!, może ono pomoże ?) Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 26 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 Jeśli wszystko jest wyregulowane i linki czyste, a nadal nie wchodzą środkowe biegi, problemem może być wykrzywiony hak przerzutki. Tego nie widać gołym okiem. Do wyprostowania potrzeba specjalnego przyrządu, którym dysponują serwisy. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 (edytowane) 14 minut temu, Andrzej Sawicki napisał: Do wyprostowania potrzeba specjalnego przyrządu, którym dysponują serwisy. Tu się nie zgodzę. Ja prostuje zwykłym kluczem imbusowym na zasadzie dźwigni z wyczuciem oczywiście. @Misterrajt obejrzyj dokładnie hak, bo tez bym się skłaniał ku temu iz w tym tkwi problem. Większe kółeczko problemu nie rozwiąże. Edytowane 26 Wrzesień 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Misterrajt Napisano 27 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Wrzesień 2017 (edytowane) No dobra, jest przyczyna... Nikt by na to nie wpadł. Trzeba było przykręcając przerzutkę do haka jednocześnie napiąć to ustrojstwo w przerzutce , które przylega bezpośrednio do haka. Teraz jest chyba bardziej napięta. Wniosek ,- rower był składany i nie jestem pewien czy ten hak pasuje do tej przerzutki. Hak był prosty, linki , pancerze nowe. Pozdro A i jeszcze jedno. Zauważyłem ,że prostowanie haka to nic w porównaniu z tym, jaki ruch wykonuje hak podczas zamykania szybkozamykacza - proponuje się przyjrzeć... Edytowane 28 Wrzesień 2017 przez Misterrajt Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 3 Październik 2017 Udostępnij Napisano 3 Październik 2017 @Misterrajt nikt tu wróżbitą nie jest... Jak byś zrobił fotki dokładne to może byśmy coś wydumali wcześniej Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi