Skocz do zawartości

Wymiana linek i pancerzy hamulców i przerzutek.

Arturro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

125 zł za kawałek pancerza i linki- nieźle, ja tam od siebie polecam pancerze teflonowe i linki nierdzewne clark's , nie drogie a bardzo dobre.

Opublikowano

Jeżeli masz wszystkie końcówki to kupiłbym sam pancerz i do tego szlifowane linki i ewentualnie kupił luzem w tym samym sklepie potrzebne przelotki i zakończenia pancerzy. Wyjdzie taniej. Kupiłem jakiś czas temu Elite Sealed i chyba nie warto dopłacać, bo jakoś różnicy nie zauważyłem względem standardowego pancerza Jagwire.

Opublikowano

Co ile wymieniać linki i pancerze aby miało to sens ?Jak można stwierdzić ich zużycie?Jakie polecacie linki i pancerze?

Opublikowano

ja polecam linki i pancerze clarks , nie ma recepty co ile wymieniać , puki wszystko dział należycie nie ma co grzebać:)  

Opublikowano (edytowane)

Ja wymieniam po każdym sezonie. Linki i pancerze najlepiej kupuj dobrych firm typu Shimano, Sram, Jagwire.

Edytowane przez artfal
Opublikowano (edytowane)

Jakiś czas temu wymieniłem napęd,wszystko nasmarowane pięknie i od jakiegoś czasu mam problem ze zmianą biegów .( linki i pancerze mam fabryczne 3 letnie)

Edytowane przez ZAPA
Opublikowano

to już możesz wymienić ,zwłaszcza ostatni kawałek pancerze przy tylnej przerzutce;) ale najlepiej wymienić wszystkie odcinki plus linki , najlepiej nierdzewki:)

Opublikowano

Witam! Chcę wymienić pancerze i linki przerzutek i hamulców najlepiej żeby były to zestawy i nie za drogie czyli oby dwa max do około 50 zł. Znalazłem takie i proszę o waszą opinie http://rowerowy.com/sklep/czesci/linki-i-pancerze/zestaw/prod/unex-brake-kit http://rowerowy.com/sklep/czesci/linki-i-pancerze/zestaw/prod/unex-kit. Chyba, że polecicie mi jakieś linki, pancerze itp. nie w zestawach. Pozdrawiam :)

Opublikowano
11 minut temu, Wiktor00863 napisał:

Chyba, że polecicie mi jakieś linki, pancerze itp. nie w zestawach.

Osobiście polecam linki i pancerze Jagwire. Jeżeli dobrze poszukasz to może uda się skompletować w granicach 50 pln.

Opublikowano

temat linek i pancerzy już był, ja polecam clarks inni shimano , te Twoje też będą dobre

Opublikowano

Hmm kiedy wymieniać ? No właśnie jestem z tych co wymieniają jak dopiero pęknie linka albo czuje, że zimna biegów wymaga znacznej siły. Zanim wymienimy pancerze można  sobie je wyczyścić ,ale jeśli to mi nie pomaga to odpowiedź oczywista -wymiana. Co do polecanych  linek i pancerzy. No cóż nigdy nie kupowałem tych najtańszych - dlaczego ? Nie wiem ,tak po prostu mam  ;)  .Najczęściej używałem  clarks ,shimano i to mogę polecić z czystym sumieniem. Swego czasu kupiłem Gore ride. Przereklamowane jeśli chodzi siłę, którą trzeba włożyć w zmianę biegów, Clarksy pod tym względem działają tak samo. Jednak ma to jedne gigantyczny plus -wytrzymałość. Zajrzałem do krótszego pancerze i tam nie widać śladów zużycia ,co w długich nie wiem. Same linki tez długo wytrzymały. Ale czy za ta kasę warto ,jak dla mnie nie.

• Pomógł 1