contend Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Cześć, czy ktoś może polecić serwis do przeserwisowania pedałów Time w systemie ATAC? Lub jeśli nie to może jakie nietypowe narzędzia są potrzebne do ich rozkręcenia? Mam je kilka lat i chyba w jednym skończył się smar.
pecio Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Twoja lokalizacja i jaki model Time ? Jak Kraków to przedstawiciel - Poręba na Kłuszyńskiej. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez pecio
contend Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Poznań. Pedały to Time Allroad Gripper. Jeśli nie ma w okolicy serwisu to mogę je wysłać.
Nemrod Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Bez przesady one nie są jakieś trudne do serwisowania. Nakrętki łatwo idzie odkręcić szczypcami do segerów. Ewentualnie dwoma imbusami 2 mm.
contend Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dzięki. Czy oś od strony gwintu też będę musiał odkręcić?
raven Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 nie znam budowy tych pedałów, ale skoro jest zaślepka, to pod nią pewnie jest nakrętka i oś sama wyjdzie po jej odkręceniu
Nemrod Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dokładnie tak jest. Potrzebny będzie klucz nasadowy "10" do jej odkręcenia.
contend Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2023 ok, dzięki raz jeszcze, w weekend się za to zabiorę.
contend Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Opublikowano 15 Maja 2023 Trochę kicha, bo po wyjęciu ośki następnie trzeba wyjąć nylonową tulejkę, która twardo siedzi, a wg poniższego filmu jej uszkodzenie powoduje, że nie nadaje się do ponownego użycia. Boję się spróbować, bo jak uszkodzę to nie mam na wymianę. Gość z filmu ją uszkodził, ale zakupił takie same, ja nie wiem gdzie miałabym je zakupić. No i jeszcze uszczelki trzeba by wymienić wg tego filmu.
Rekomendowane odpowiedzi