Antyszprycha Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Jak w temacie, zachorowałem i zastanawiam się jak się wyleczyć Ps. Zdjęcia z neta Edytowane 26 Września 2017 przez adambike Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Musisz przymierzyć, bo może się sam wyleczysz Ja się teraz też rozglądam za jakimiś fajniejszymi mtb niż moje turystyki. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Hehe dobre Niestety w sklepach stacjonarnych w których byłem do tej pory nigdzie ich nie widziałem... Tak sobie myślę, że miałbym je na sezon wiosna . lato a w okresie tam jak ten jesień / zima zostawiłbym swoje podstawowe shimano sh-m065 Zaporowa jest oczywiście cena więc póki co wydrukuje sobie zdjęcie i powiesze w kuchni na lodówce licząc na prawo przyciągania Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Tego typu butu mają jedną podstaowwą wadę - jest nią tylko jedno pokrętło i brak dodatkowych zabezpeiczeń na wypadek uszkodzenia linki lub samego pokrętła. Na maratonie byłem świadkiem jak gościu huknął noką o kamień i pokrętło mu się rozpadło. Niestety nie był w stanie dalej kontynuowac jazdy. Bardzie sprawdza się, gdy są dwa pokrętła lub rzep, ale w miejscu pozwalającym nadal trzymac but na nodze. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Osobiście posiadam buty snowboardowe z takim samym systemem BOA, upadków zaliczyłem też sporo a nigdy nic się nie wydarzyło i system działa bez zarzutów do dziś. Oczywiście podczas jazdy jest większe prawdopodobieństwo huknięcia butem w jakąś chociażby przeszkodę.... Odnośnik do komentarza
MadOnion Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Dnia 26.09.2017 o 08:56, Antyszprycha napisał: Jak w temacie, zachorowałem i zastanawiam się jak się wyleczyć Jak się wyleczyć ? KUPIĆ ! ; ) Pokrętło dobra sprawa. But z dwoma pokrętłami będzie też zdecydowanie droższy i bardziej pro a co za tym idzie i sztywniejszy a do zwykłej jazdy nie do końca super wygodny. Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Temat przeszedł do historii. Zakupiłem shimano cx9 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odnośnik do komentarza
kubabike Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 23 godziny temu, Antyszprycha napisał: Temat przeszedł do historii. Zakupiłem shimano cx9 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Jak wrażenia? Podziel się swoją opinią bo sam jestem na etapie kupna nowych butów i właśnie ten model jest moim faworytem.:) Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Zbyt wiele powiedzieć nie mogę bo używam je póki co jedyne na trenażerze ponieważ przeznaczone są one u mnie do szosy (gdzie mam ustawione odpowiednio bloki). Kilka rzeczy, które zauważyłem do tej pory: - mają stosunkowo płytki zapiętek i stopa w nich się rusza (góra dół) - u mnie na pewno jest to też poswodowane tym, że posiadam wkadki Bontragera podnoszącesklepienie stopy - baaaardzo sztywne, naprawdę bardzo - system Boa działa bez zarzutu i jest strasznie wygodny a sam designe butów to kwestia indywidualne - MNIE SIĘ MEEEGA PODOBAJĄ. Ps. W sklepie Konwa Bike na haslo VegeReggae otrzymałem rabat 5% zgodnie z zaleceniem z filmiku Ps.2. Gdybyś szukał rozmiaru 43 to jeden gość ma nówki w mega cenie http://allegro.pl/shimano-sh-xc9-s-phyre-rozm-43-mtb-nowe-i7196195604.html Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 13 godzin temu, Antyszprycha napisał: mają stosunkowo płytki zapiętek i stopa w nich się rusza (góra dół) - u mnie na pewno jest to też poswodowane tym, że posiadam wkadki Bontragera podnoszącesklepienie stopy To bardzo niedobrze. Musisz coś z tym zrobić,bo jeśli pięta i cała stopa nie będą dobrze trztmane to nie wykorzystasz sztywności buta. Stopa w bucie rowerowym musi być nieruchoma. Odnośnik do komentarza
MadOnion Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 I tu plus dla Sidi które w wyższych modelach ma możliwość regulacji na stawie skokowym - wiadomo inna półka cenowa. Fajne te CX9 a da się w nich wymienić dokupić podeszwy ;p ? Odnośnik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jedynie co mogę zrobić to wymienic wkładkę na ori która tam siedziała ale po bikefittingu dostałem inna wkładkę taką która jest dość wysoka stąd te rzecz z niskim zapiętkiem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi