Skocz do zawartości

Ubezpieczenie roweru (AC,OC,NW)

klerykk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakieś typy gdzie stosunek jakości do ceny jest dobry?

Opublikowano

Nikt nie ma ubezpieczonego roweru z forumowiczów? 😳

Opublikowano

Chciałem w ubiegłym roku i... Najlepszą ofertę miało wtedy Nationale Nederlande przy czym przy rowerze o wartości 4,5 tyś PLN fakturowo - roczna utrata wartości była na poziomie 25%, nie obejmowało kradzieży "z ulicy", dotyczyło wartości seryjnego roweru bez akcesoriów/modyfikacji. Koszty był na poziomie 500 PLN w pierwszym roku z podstawowym wariantem OC - na assistance nie patrzałem. A rowerów mam kilka. Więc mam ubezpieczenie nieruchomości gdzie mam rozszerzone o OC które uwzględnia rowery i do kręcenia do pracy czy sklepu kupiłem Holendra za kilka stów który stoi cały czas na zewnątrz i nie kusi oka. Wyszło znacznie taniej, wygodniej i chyba rozsądniej. 

Opublikowano

Nie obejmowało kradzieży z ulicy i nie biorą pod uwagę modyfikacji. Ta oferta jest tak skonstruowana, by nikt nie był zainteresowany 😆

Opublikowano

I tak. I nie. Nie każdego to "kręci". Mamy w pracy od jakiegoś czasu młodego chłopaka, który podbił do mnie gdy zauważył, że mój konik i 3 z 4 rowerów którymi jeżdżę do pracy są więcej warte z osobna niż samochód który mam  Powietrze schodzi z kół i czy da się coś zrobić. Sprzęt Decathlon z przed... 6 lat. Fabryczne opony - już łyse, klocki rysują felgi, linki chodzą tak ciężko, że dramat. Model Holendersko - Belgijski: ceny serwisów tak drogie, że się nie naprawia tylko bardziej się opłaca dołożyć kilka stów i kupić nowy. I takiego klienta oczekują. Nie typa który trenuję do triathlonu na sprzęcie za 40 tyś PLN z kołami za 8 tyś, kokpitem za 5 tyś który wyrwał glebę i rości o rysy na karbonie.