Skocz do zawartości

Najtańszy trenażer z pomiarem mocy

Kubcio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 - z tego co wyczytałem to jest to jednostka oporowa wzięta z Qubo Digital Smart B+ wkomponowana w ramę Novo Force. Produkt specjalnie dla angielskich sklepów Halfords więc poza nimi może być problem. Odpowiednik Tacx Flow.
2 - ciężko powiedzieć. Jakieś opinie pewnie tylko angielsku. Jedyne co znalazłem to to, że jakiemuś gościowi interwały przy 300 watach nie wychodzą bo trenażer ma problem z utrzymaniem mocy i co parę sekund zawyża lub zaniża. Poniżej tej wartości działa/działał dobrze.
3 - pewnie +/- 10%.

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki za info. Mam go już u siebie i zakupiłem go w Halfords-ie za 180£ promocja z 200£...

Ogólnie wrażenia fajne. Łączy się bez żadnych problemów z głośnością różnie do 150W jest ok ale powyżej 200 W już jest głośno. Odczucie jazdy dość "Twarde" i czuję że mimo dużej siły włożonej w trening generowane waty są zaniżone, wiem bo mam też Elite Drivo ll  tam jazda jest przyjemna i generowane Waty są większe mimo takiego samego wysilku ale Novo Vs Drivo ll to PRZEPAŚĆ cenowa. Ogólnie za niewielkie pieniądze można już sobie pośmigać na Zwifcie i czerpać z tego radoche ;)