rapmen123 Opublikowano 26 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Witam, co polecacie do 1000 zł? Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 26 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Chcesz pełną współpracę trenażera z Zwift to tylko urządzenia typu direct drive. A ceny zaczynają się od 2000zł. 1 Odnośnik do komentarza
rapmen123 Opublikowano 26 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Tak właśnie wyczytałem, ale też było napisane, że można dokupić czujniki do tych tańszych trenażerów. Opłaca się to? Czy lepiej jednak dopłacić i kupić Elite suito t? Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 26 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Można dokupić czujnik prędkości ale to będzie tylko w Zwifcie pokazywało z jaką prędkością jedziesz i nic więcej . W direct drive pokazuje Tobie z jaką mocą dajesz , prędkością ,kadencją i w zależności od trasy symuluje obciążenie tak jakbyś jechał w realu. Tego rolkowy nie da. Dla mnie lepiej dołożyć i mieć coś porządnego biorąc pod uwagę iż jest to inwestycja na długo. 1 Odnośnik do komentarza
rapmen123 Opublikowano 26 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Dzięki, czyli ten Suito T będzie dobry na lata? Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 26 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Ja osobiście ujeżdzam Elite Directo XR. Z Suito nie miałem kontaktu ale Elite to dobra firma i ten wymieniony przez Ciebie model widzę , że ma dobre recenzje . Można go wyrwać teraz za około 2100. Nie szukałem ale może być gdzieś taniej. Ja bym brał. 1 Odnośnik do komentarza
rapmen123 Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 A wiesz może, jaką kasetę dokupić bo nie ma w zestawie. Mam Eskera 6.0 Odnośnik do komentarza
Rozwiązanie pecio Opublikowano 27 Lutego 2023 Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Masz oś 142x12 z tyłu. Suito ja obsługuje - masz adaptery do niej. Suito obsługuje kasety 9/10/11 - ty masz Shimano 105 R7000 11-34 11 rzędową czyli też spoko. Jak nie chcesz się bawić w podmiankę i ciągłe odkręcanie i zakręcanie czego zresztą nie polecam to kup dowolna szosową 11 rzędową o takim samym zakresie 11-34 koszt nowej 105 to około 220 zł. Jeżeli masz mocną łydę i nie latasz na na 34 to możesz wziąć 11-30 czy nawet 11-28 są ciaśniej stopniowane. Odnośnik do komentarza
rapmen123 Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Super, dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza
m-peter Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 16 godzin temu, pecio napisał: Można dokupić czujnik prędkości ale to będzie tylko w Zwifcie pokazywało z jaką prędkością jedziesz i nic więcej . W direct drive pokazuje Tobie z jaką mocą dajesz , prędkością ,kadencją i w zależności od trasy symuluje obciążenie tak jakbyś jechał w realu. Tego rolkowy nie da. Dla mnie lepiej dołożyć i mieć coś porządnego biorąc pod uwagę iż jest to inwestycja na długo. Piszesz nieprawdę i wprowadzasz w błąd. To czy trenażer będzie w pełni współpracować z aplikacjami jak Zwift nie zależy od tego czy jest na rolce czy direct drive. Za to odpowiada to czy jest interaktywny czy nie. Trenazer interaktywny może być zarówno na rolce na tylne koło, direct drive czy w ogóle może to być typowy rolkowy (jak np. nowy Wahoo). Inną kwestią jest że tanie rolkowe nie zawsze są interaktywne. Z interaktywnych, w pełni działających z aplikacjami, rolkowych to np. Taxc Flow za Ok 1000zl. 1 Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @m-peter garść faktów odnośnie Tacx Flow - wejdzie tylko rower - dane z katalogu szerokość tylnego widelca: rower szosowy 130 mm, MTB 135 mm Czyli dla kolegi @rapmen123 odpada . Kolejny fakt - symulacja podjazdu ........ tylko nędzne 6% kontra 15% w Elite. Dokładności pomiaru mocy 5% kontra 2,5% na korzyść Elite . Kolejny fakt stabilność. Przy spokojnym kręceniu -spoko. Ale jak zaczniesz na stojaka bujać to sto razy lepiej siedzieć na Eliciaku. Kolejny fakt to problem z niezawodnością. Po za tym nie siedzę i nie przeglądam katalogów z nowościami. Do niedawna żaden rolkowy nie usiłował być interaktywny było to domeną maszyn direct drive. 1 Odnośnik do komentarza
andy122 Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Obecnie chyba najlepszą opcją pod względem możliwości do ceny jest Zwift Hub, czyli rebrandowany JetBlack Volt. Posiadam na niego kod zniżkowy na -50EUR wygrany w challenge'u na Stravie ważny do końca lutego. Sam nie potrzebuję obecnie trenażera, ale chętnie się podzielę kodem. Ktoś chętny? Piszcie tutaj albo na PV, kto pierwszy ten lepszy 😀. 1 Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 (edytowane) @andy122 Fajna propozycja. Na pierwszy strzał okiem przypomina WAHOO KICKR Core. Podejdą wszystkie kasety i ośki. Cena też fajna tylko ból z ewentualną gwarancją(odsyłką) Edytowane 27 Lutego 2023 przez pecio 1 Odnośnik do komentarza
andy122 Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Nie ma chętnych? Przesyłam tutaj kod, może ktoś skorzysta zanim straci ważność, jest ważny jeszcze do końca dnia - ZSEU5DE5D4FA 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi