mariusz sobczak Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 witam serdecznie jestem swiezy na tym forum mimo ze od dawna ogladam kanal szajbajk.mampytanie na codzien uzytkuje fsi carbon 4 2017 w notabene pieknym antracytowym macie....ale ja nie o tym chce zakupic modcel carbon 1 2018 co sadzicie o tej maszynie i napedzie dostepnym w tym modelu ?.jeszcze raz wszystkich witam i pozdrawiam
cywil Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Cześć. korzystając z okazji podłączę się do pytania f-si carbon z tym że ja zastanawiam się nad modelami 3 lub 4 z 2018. rama jest o parę milimetrów dłuższa i niższa?. w moim przypadku będzie to przesiadka z cannondale trail4 z 2016. Nie jestem sportowcem, nie startuje w wyścigach, jeżdżę cały rok. Mieszkam w Łodzi więc gór brak ale lasów i bezdroży nie unikam. Pod uwagę biorę jeszcze speca epic hardtail comp, ale "przez" Daniela Szajbajka mam słabość do cannondale`a. Martwi mnie koszt serwisowania lefty no i cena u polskiego dystrybutora jest wysoka... 14 499 pln a tu np https://www.evanscycles.com/en-pl/cannondale-f-si-carbon-3-2018-mountain-bike-EV280359
mariusz sobczak Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 Witaj kolego ja też zaraził się ta marka przez Daniela i nie żałuję jestem zadowolony z mojej maszyny, nie ściągam się bo czas mi na to nie pozwala, co do serwisowania no cóż wszystko kosztuje nic nie poradzimy ja swoją maszynę kupiłem na raty w systemie 60 rat zero%, to świetny rozwiązanie. Jestem z Puław rower kupiłem w Lublinie BIKE ROOM SUPER SKLEP, SERWIS OBSŁUGA. polecam dostaniesz dobry rabat lub zakup używanego roweru ja swój wystawiłem na olx, zobaczymy może ktoś się skusi na tą chwilę pozdrawiam.
cywil Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Cześć. Mariusz nie denerwuj się na moje pytania i wywody ale naprawdę chcesz wymienić f-si c4 z 2017 na f-si c1 z 2018??? No to na bogato idzie hehe, a ja się głupio martwie o jakieś tam "groszowe" koszty serwisu lefty związane z niezbyt długimi okresami pomiędzy przeglądami zalecanymi przez producenta hehe. Co jest powodem tej zmiany roweru? W moim przypadku liczę na mniejszą masę roweru. Póki jeszcze jeździsz na "starym" napisz jak się sprawował, czy się coś zepsuło, skrzypiało, piszczało, jakie wrażenia z jazdy, ile warzy, jakie ma wady dla Ciebie, czego mu brakuje... Może wtedy zauważysz że jeszcze nie czas na zmianę na model tylko o jeden rok młodszy. Przecież nie jeździmy na zawody, czy wykorzystamy ich potencjał? Przy okazji zawodów ja z synem jedziemy 1.X do Pabianic na nasze drugie wyścigi kolarskie, w roli widzów oczywiście. Na pierwsze spóźniliśmy się równo o 1 miesiąc bo date pomyliłem hehe. Też szykuje się do wymiany roweru tez na f-si bo mi się podoba i już,ale tańszy model. Taki rower mnie ma wozić jak ferrari nowobogackiego po getcie (czyli zamkniętym osiedlu) bo w bramie za wysoki śpiący policjant i nie przejedzie, a F-si przejedzie... tak samo stary i nowy. A nawiązując do tematu czy są tu jeszcze jacyś posiadacze f-si lub marzący o nich jak ja, a może czytają to osoby z dużym doświadczeniem rowerowym i wyleją nam kubeł zimnej wody na nasze głowy. Nowicjuszom jest to potrzebne. Może zmienimy temat na "kącik zachlapanych na myśl o f-si lub innej wymarzonej maszynie"? Zapraszam w imieniu Mariusza autora tematu i swoim do komentarzy.
mariusz sobczak Opublikowano 28 Września 2017 Autor Opublikowano 28 Września 2017 czwsc cywilu dzieki za wiadomosc co do fsi c4 to super maszyna zadnych zastrzezen nie mam do niej .co do wagi kolego to nie wazylem bo min ta wiedza nie byla potrzebna,ale jedno jest pewne rama kozak to juz wiesz LEFTY SZTYWNY I SWIETNIE WYBIERA NIEROWNOSCI TO JEST NAPRAWDE PRECYZYJNY AMOR .czemu chce wymienic chyba dla tego ze jest swietna oferta ratalna 60x0% i cala maszyna jest z carbonu oraz napoed jeden blat musi byc ciekawie, sram EAGEL warto bylo by tego posmakowac.jak szukasz dobrego sklepu to z calego serca polecam BIKE ROOM W LUBLINIE sswietna i profesionalna obsluga dostaniesz dobry rabat, wlascviciel sklepu to mlody czlowiek i ma wiedze na pewno nie wcisnie ci ciemnoty w koncu kupilem u niego dwie maszyny.pozdrawiam cie serdecznie ana marginesie moj ANTRACYTOWY DJABEL JEST NA OLX MOZESZ ZERKNAC CENA DO NEGOCJACJI MOZE SIE SKUSISZ.serdecznie cie pozdrawiam,mariusz zapomnialem korba si to swietna rtobota fachowcow z canonndale sztywna a jej jakosc nie podlega dyskusji,co do napedu xt shadowe plus plynnie ,szybko i precyzyjnie na kazdym biegu a co do manetek slx pracuja milo sa bardziej mieksze od xt w przezucaniu.NIE WACHAJ SIE PRZY ZAKUPIE FSI NIE BEDZIESZ ZALOWAL.POZDRO
Rekomendowane odpowiedzi