Skocz do zawartości

Polaroid Cube+

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko, w dniu dzisiejszym zakupiłem Polaroid Cube+ z wifi (podglądem obrazu na żywo). Zakupu dokonałem świadomie po wielu wieczorach spędzonych nad recenzjami, wideotestami i poszukiwaniami. Ostatecznie padło na zakup w komputroniku (536 brutto).

Kamera ma świetny stosunek ceny do jakości i jest moim zdaniem naprawdę poważnym konkurentem dla  gopro hero session -  plusem jest magnes a co za tym idzie możliwość mocowania jej do wszystkiego co jest metalowe :) W zestawie znalazło się też poza ładowarkąi kartą micro sd 8gb - etui silikonowe z karabińczykiem oraz opaska na szyję..

Model z plusem obsługuje wifi co daje możliwość podglądu obrazu na żywo za pomocą aplikacji Polaroid Cube + dostępne dla użytkowników Ios jak i Androida. ja jestem posiadaczem sprzętu z nadgryzionym jabłkiem i tu nastąpiło moje rozczarowanie kiedy okazało się, że po sparowaniu urządzeń nie widzę podglądu. Oczywiście jeśli zakończe nagrywanie (możliwość zdalnego sterowania) to całe wideo widze od razu w smartfonie natomiast nie widzę podglądu na żywo. Sprawdziłem to na dwóch Iphoneach i dwóch Ipadach i nic. Poszedłem do sąsiada (użytkownika Mi 6 z androidem na pokładzie i....ruszyła wszystko działa). zastanawiam się w czym jest problem, może w tym, że z dniem 19 września weszła w życie nowa aktualizacja systemu "iOS 11" i aplikacja jeszcze go nie obsługuje ? Jutro zadzwonię do importera lub na linię wsparcia i zapytam o co chodzi W końcu ten"plus" przy Cube skusił mnie właśnie do zakupu po przez opcje wifi, w przeciwnym wypadku kupiłbym tańszą prawie o 200 zł wersję bez możliwości podglądu na żywo....

Dajcie znać jeśli komuś przychodzi coś do głowy lub miał podobny problem...

IMG_8218.JPG IMG_8219.JPG IMG_8221.JPG

Edytowane przez adambike