Grzybu77 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Cześć! Z racji że sprzedałem mojego enduraka chciałabym się przesiąść na inny. Wybór padł na XC lub na Gravela. Ogólnie lubię jeździć i trasy ale lubię też pojechać na jaką trasę w lecie lub jakiś trail, lubię też zrobić jaka dłuższą trasę 50-100km, niestety w okresie kiedy mailem swój rower trochę przestałem się interesować w temacie i nie wiem na co zwracać uwagę itp. itd. Więc proszę Was o pomoc w wybraniu roweru. Aktualnie chyba bardziej zastanawiam się nad rowerem XC chciałabym kupić coś co nie będzie trzeba sporo rzeczy zmieniać (używanego oczywiście) który starczy na jakieś pierwsze zawody itd. najlepiej do kwoty w przedziale 3-3-5 +/- Odnośnik do komentarza
TrocheBiegam Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Ja aktualnie jestem w takiej sytuacji, że mam gravela, którego w najbliższych dniach odstawiam na bok i kupuję hardtaila. Najważniejsze żebyś wiedział do czego potrzebujesz ten rower. Gravel nadaje się na równe ścieżki szutrowe i bardzo delikatne leśne ścieżki. MTB hardtail zniesie dużo więcej. Napisałeś, że nie chcesz zrezygnować całkowicie z tras "trail" więc gravela bym ci nie polecał. Z tym, że nie rozumiem tej kwoty. 3-3,5 tys? To dość skromna kwota. Za 5 tys masz Unibike Flite bezkonkurencyjny w tej kwocie. Napęd nowy SLX 12 rzędowy, hamulce Deore. amortyzator powietrzny, piasty SLX, obręcze pod system bezdętkowy, opony Racing Ralph/Ray, siodełko Fizik, blokada amortyzatora na kierownicy, wewnętrzne prowadzenie linek, chwyty Ergon, moim zdaniem świetny wygląd, waga 12,8 kg.. Od polskiej marki? W niektórych sklepach dostępny za 5 tys zł. Jakbym nie zobaczył to bym nie uwierzył. Edytowane 18 Lutego 2023 przez TrocheBiegam 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi