Skocz do zawartości

Ćwiczenia bez obciążania stawów

Juanm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, robię kolejne podejście na siłownie i chciałbym zasięgnąć rady dot. ćwiczeń, które powinienem wykonywać. Mam 18 lat i jestem otyły, więc zależałoby mi na maksymalizacji spalania tłuszczu oraz ogólnej poprawie kondycji i stanu mojego organizmu bez nadmiernego obciążania stawów. Moglibyście mi polecić jakieś darmowe plany treningowe/poradniki lub po prostu zestawy ćwiczeń, które pomogłyby mi na początku?

Opublikowano

Wystarczy wpisać na google coś w stylu "trening siłowy dla początkujących" lub coś w tym stylu, jest pełno darmowych planów treningowych, np. na stronie budujmase.pl:

https://www.budujmase.pl/trening/artykuly/plan-treningowy-dla-poczatkujacych-jaki-trening-na-poczatek.html

A tak naprawdę to na początku warto zapłacić jakiemuś ogarniętemu instruktorowi na siłowni żeby Cię poprowadził i pokazał jak prawidłowo i bezpiecznie wykonywać ćwiczenia żeby sobie krzywdy nie zrobić.

Na tej stronie budujmase.pl masz atlas ćwiczeń z filmikami jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia i jakich błędów nie popełniać