Piotr93 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Hej zamierzam w swoim krossie b3 2016 upgredowac naped i mam dylematy. Z racji ze jestem poczatkujacym kolarzem nie wiem jaka przerzutke przednia dobrac, do swojej konfiguracji. A wiec korba deore fc-590 44x32x22,Kaseta Deore XT CS-M770 11-34 9rz., Przerzutka tylna Deore XT RD-M771 SGS, Manetki Shimano XT SL-M770, Łańcuch Deore XT CN‑HG93 9 rz, no i wlasnie nie wiem jaki model przerzutki przedniej z klasyczna obejma na rurze 3x9. Xt czy moze slx jakis bylby dobry do tych manetek. Problem jest tez z dostepnoscia produktow na taki typ napedu. Manetki udalo sie po miesiacu szuksnia kupic z gory dziekuje za pomoc. P.s czy wgl ten zestaw bedzie dobrze ze soba pracowal
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 cześć http://www.dobrerowery.pl/przerzutka-przednia-fdm591-shimano-deore-9rz-uniwersalna-d-swing-44-48t?from=listing
Piotr93 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) 11 minut temu, samuel_87 napisał: cześć http://www.dobrerowery.pl/przerzutka-przednia-fdm591-shimano-deore-9rz-uniwersalna-d-swing-44-48t?from=listing Bedzie dobrze wspólgrac z manetka xt?myślałam o tej przerzutka-przednia-xt-fd-m773-shimano,44998.html ale znowu nie moge jej znaleźć. Dzieki za podpowiedz Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez Piotr93
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 pewnie ,że będzie, przerzutkę musisz dostosować do korby- chodzi jej pojemność
Piotr93 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Tak to wiem. Po prostu chodzilo mi o to czy deorka nie jest za slaba na metki xt
Piotr93 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 11 minut temu, samuel_87 napisał: za słaba? bez przesady A ogolnie ten naped dobrze dobrany ? Co myslisz? ☺
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jeśli mam być szczery to dla mnie jako amatora zdecydowanie wystarczy grupa deore nawet pomieszana z alivio. Szkoda wydawać kasę na xt bo nie wykorzystam potencjału ten grupy a na zbędnym lansie mi nie zależy:) Może Ty jesteś bardziej na etapie zaawansowanej jazdy niż ja skoro skupiłeś się na grupie celowanej w zawodowców, napęd jak najbardziej godny nie da się ukryć:)
Piotr93 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 2 minuty temu, samuel_87 napisał: Jeśli mam być szczery to dla mnie jako amatora zdecydowanie wystarczy grupa deore nawet pomieszana z alivio. Szkoda wydawać kasę na xt bo nie wykorzystam potencjału ten grupy a na zbędnym lansie mi nie zależy:) Może Ty jesteś bardziej na etapie zaawansowanej jazdy niż ja skoro skupiłeś się na grupie celowanej w zawodowców, napęd jak najbardziej godny nie da się ukryć:) Rozumiem ☺ masz racje bo ten zestaw altusa i alivio plus lancuszek deorka naprawde fajnie chodzi u mnie. Mam maly cel dojsc do jakiegos fajnego poziomu i wystartowac kiedys w zawodach ale to lata swietlne . Bo jak widze kadencje i tempo zawodnikow w owych wyscigach to pluco piecze od patrzenia haha dzieki za pomoc
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Altus jest słabiutki, wiem co Ci w nim może przeszkadzać.Alivio kup i styknie. Jest sztywne, aluminiowe, dobrze zmienia przełożenia. Kumpel niedawno kupił przód i tył oraz manetki z aktualnej serii 4000 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Zand Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam podłącze się pod temat. Właśnie zmieniłem korbe na Deorke 590 z dużym blatem 44. Z przodu mam właśnie przerzutkę Alivio, która chyba nie za bardzo obsługuje większe tarcze i mam problem z jej wyregulowaniem. Łańcuch na dużej tarczy lekko obciera o wodzik przerzutki ale nie można już bardziej jej przesunąć bo .... zahacza już o korbę Na stronie Shimano aktualnie jakoś nie widzę przerzutki Deore dedykowanej do tarczy 44. Mam rozumieć, że powinienem szukać Deorki ale jakiegoś starszego modelu? Pozdrawiam
mariuszm Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Przerzutka Alivio FD-M4000 obsługuje korby max 40T, FD-T4000 max 48T. Potrzebujesz przerzutki trekkingowej.Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka
Czesio505 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Witam zakupilem korbe 3rzedowa alivio 40-30-22 z tylu mam wolnobieg 7 i teraz pytanie jakie przezutki przod tyl udzwigna to wszystko? Bo domniemam ze te co mam turneja to slabo
misiauek Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 W dniu 16.08.2020 o 22:18, Czesio505 napisał: Witam zakupilem korbe 3rzedowa alivio 40-30-22 z tylu mam wolnobieg 7 i teraz pytanie jakie przezutki przod tyl udzwigna to wszystko? Bo domniemam ze te co mam turneja to slabo Z przodu na pewno dedykowana Alivio (pod taką korbę 40t), altus chyba też ma podobną. Ale możesz spróbować sparowac ze swoją starą przerzutką i dopiero jak nie uda Ci się sensownie wyregulować to zmieniaj. Jesli chodzi o tylną przerzutka to powinno być git bez żadnych zmian - problemy dotyczące parownia przód tył i łańcuchów zaczynają się od 9 zębatek z tyłu. Aha jak zmienisz przerzutkę przednią na dedykowaną być może będziesz musiał zmienić łańcuch na 9 taki do napędu 9 rzędowego (jest węższy i może łyżka być lepiej do niego przystosowana)
Rekomendowane odpowiedzi