abw Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Witam! Pewnie każdy z Was ma kilka kont w różnych serwisach i zastanawiał się jak tu zgrać ze sobą je wszystkie. Ja akurat mam konto na Endomondo, Garminie, Stravie, MyETraining (Elite) oraz ZWIFT (te dwa ostatnie bo akurat kupiłem trenażer). Chciałbym aby trasa wgrana w jednym z programów mogła się pokazać w innych. Najbardziej chodzi jednak o kierunek do Endomondo bo tam zazwyczaj mam jakieś rywalizacje. O ile Garmin, Strava ze sobą współpracują i przesyłają dane do Endomondo to Elite i ZWIFT jakoś tego nie robią lub może nie umiem tego ustawić. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Red Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Najpopularniejsze to zdaję się https://tapiriik.com Osobiście jednak nie korzystam. 1
abw Opublikowano 24 Września 2017 Autor Opublikowano 24 Września 2017 W aplikacji myETraining ustawia się połączenie pomiędzy tym kontem a Garminem. Wszystkie dane są przekazywane oczywiście oprócz mapy. Trenowałem ostatnio na filmie z Palermo. Teoretycznie mapa mogłaby być, no ale... Żeby jeszcze ZWIFT przekazywał dane. Jak się okazuje w ZWIFT też można wskazać konto Strava lub Garmin. Działa to pewnie jak się opłaci wpisowe ;-). Tak też zrobiłem, zobaczymy jutro.
qriozum Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Bez automatu, ale jeżeli już ze ZWIFT wgrałeś trasę do Stravy, to z niej możesz wyexportowac trasę w GPX, a to już po prostu importujesz w Endomondo/Runtastic. Albo trasa że ZWIFT (w katalogu /documents/zwift/activites z rozszerzeniem *.fit po prostu konwertujesz do GPX i importujesz)Będziesz miał wszystkie dane jakie masz w ZWIFT (prędkość średnia/max, kadencja średnia/max, moc średnia/max, tętno średnie/max etc.Oczywiscie o ile masz czujniki, trenażer z takimi parametrami. -- wysłane z HTC U11 [Amazing Silver], przy użyciu Tapatalka VIP v7.1.1 (963)
abw Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 Tak jak przypuszczam ZWIFT przekazuje dane z trasy wraz z mapką !!!!! do serwisu Garmin. Jednak jakoś Garmin nie przekazał tego do Endomondo ani do Strav'y. Poczekam, zobaczymy. Gdyby się to udało to wszystko robiłoby się automatycznie.
qriozum Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 No ale przecież w parametrach "ZWIFT" ustaw sobie i połacz do "Strava" - będzie od razu tam lądowało. -- wysłane z HTC U11 [Amazing Silver], przy użyciu Tapatalka VIP v7.1.1 (963)
Rekomendowane odpowiedzi