Filipeu Napisano 24 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 Witam mam problem z licznikiem, mianowicie po wykasowaniu odłożenia roweru wskaźnik prędkości cały czas pulsuje, po wyjęciu go z tej całej otoczki cos takiego sie nie dzieje, ale wtedy nie liczy prędkości. Odnośnik do komentarza
Filipeu Napisano 24 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 To SPD trans pojawia się od razu po włożeniu licznika co oznacza chyba słabą baterię, ale potem jak kliknę przycisk jakiś to pojawia mi się normalny ekran i ta pulsująca prędkość, 0,0 KM/h cały czas pulsuje i nie chce się wyłączyć. Odnośnik do komentarza
Red Napisano 24 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 Prawdopodobnie słaba bateria w czujniku. 1 Odnośnik do komentarza
Filipeu Napisano 24 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 czujniku kadencji czy liczniku czy tym na widelcu? Odnośnik do komentarza
Red Napisano 24 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 Prędkości. Jeśli bateria kadencji była by słaba to po prostu jej nie wyświetla. 1 Odnośnik do komentarza
Filipeu Napisano 24 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 A to pulsowanie prędkości również przez to spowodowane? Odnośnik do komentarza
Red Napisano 24 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 Skoro miga prędkość to znaczy że licznik próbuje wykryć czujnik ale ponieważ prawdopodobnie masz słabą baterię (w czujniku) to ma problem. Możliwe też że czujnik jest za daleko od magnesu. Odnośnik do komentarza
Filipeu Napisano 24 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 No tak, ale jak zakręcę kołem to normalnie, odczytuję, na pewno bateria? Odnośnik do komentarza
Red Napisano 25 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 25 Wrzesień 2017 Jak go odczytuje i wtedy nie miga to znaczy że nic mu nie jest a ty wprowadzasz niepotrzebny zamęt. Odnośnik do komentarza
Filipeu Napisano 25 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Wrzesień 2017 No nie sieje zamętu, jak włożę licznik do tej całej obudowy to znaczek (0.0) pulsuje, i przez to licznik nie chce się wyłączyć.. I wyskakuje czasami wiadomość: low battery, spd trans. A nie powinien migać, tylko samoczynnie się wyłączać. Odnośnik do komentarza
Red Napisano 26 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 Skoro masz wiadomość "low battery SPD trans" to znaczy to co pisałem wyżej. Słaba bateria w czujniku prędkości. Odnośnik do komentarza
Filipeu Napisano 26 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Wrzesień 2017 Okej, a to pulsowanie prędkości? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi