Administrator SzajBajk Opublikowano 23 Września 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Oto mój test na FTP: https://www.strava.com/activities/1193053533 Ostatnio było 271 Wattów, po czterech tygodniach 288W. Ten test odczułem, jako ZNACZNIE łatwiejszy, niż poprzedni. Bez problemu uzyskiwałem zadane w rozgrzewce wartości mocy (zazwyczaj mam z tym problem). Dwa dni temu na zawodach w Czerwieński nie czułem się ani źle, ani dobrze. Na tym teście miałem wrażenie "kręcącej się samoczynnie nogi". Druga próba była lepsza i jechałem ją na najwyższym biegu (ERG wyłączone, minimalny opór). Wpis dodaję w momencie, gdy już wiem, że czeka mnie 3-4 tygodnie przerwy od roweru (mała gleba i stłuczony więzozrost barkowo-obojczykowy). Planuję więc po rehabilitacji wrócić do planu BAZA, a nie ROZBUDOWA. Odnośnik do komentarza
Kacper 600 Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 To już po chłopie, a tak serio to zdrowiej szybko i na rower. Pzdr. Odnośnik do komentarza
WereWolf Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Zastanawia mnie jedna rzecz - jak rozumiem te wskazania mocy pochodzą z Twojego trenażera? Z tego co widziałem w filmach, chyba nie miałeś okazji używać typowych mierników mocy. Planujesz może kiedyś porównać wskazania trenażera z prawdziwym miernikiem mocy? Dlaczego o to pytam? Mimo, że nie planuję jakichś mega treningów, bardziej dla poprawienia i utrzymania kondycji również w zimowe dni, kilka(naście) dni temu zdecydowałem się na zakup Bushido smart. Niestety pech chciał, że musiał wrócić do serwisu, więc póki co nie potestowałem go dłużej. Szukając w necie informacji odnośnie mojej usterki trafiłem na ciekawy artykuł i film związany właśnie ze wskazaniami mocy tego trenażera. Jest w nim dość szczegółowe porównanie wskazań z miernikiem mocy pokazujące, że trenażer zaniża te wartości i to dość znacznie, podobno dzieje się tak we wszystkich egzemplarzach. Nie jest to może jakoś bardzo istotne, bo i tak widać, że z treningu na trening twoje wartości rosną - to najważniejsze, ale może się okazać, że masz już FTP grubo powyżej 300W A tu link do wspomnianego testu: Odnośnik do komentarza
Administrator SzajBajk Opublikowano 24 Września 2017 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Tak, z wielką radością odebrałem paczkę z nowymi pedałami kilka dni temu. Jest to nowa wersja pedałów z miernikiem mocy BePro. 1 Odnośnik do komentarza
bostap Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Szajbajki, a może Daniel się wypowie. Mam pytanie dotyczące działania pedałów z pomiarem mocy (myślę tu o Favero Assioma, te same które Daniel teraz testuje) z trenażerem typu SMART (korzsytam z TACX VORTEX) i jeżdzeniem z aplikacją trainerroad.com. Jak to jest z pomiarem mocy z pedałów wówczas? Normalnie bez pomiaru w pedałach, trenazer dostosowuje automatycznie opór do tego co wskazuje aplikacja trainerroad. Jak to działa z pomiarem w pedałach, czy wówczas "pomiar" z trenażera się dezaktywuje i ważniejsze jest to co mówią pedały, czy jak? Skąd trenażer będzie widział ze ma w aktualnym momencie dołożyć opór np. 250W? ktoś ma doświadczenie? bo dystrybutorzy Assiomy w Polsce, nie potrafią mi odpowiedzieć na to pytanie. Ktoś coś? Daniel, ten film który wrzuciłeś na YT ostatnio o teście FTP, nie był oparty właśnie o trainerroad.com? Pytanie czy korzystałeś wówczas z pedałów Assioma? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi