NexT Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Witam, Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego trenażera. Co sądzicie o tym modelu: https://www.merlincycles.com/elite-qubo-digital-wireless-cycle-trainer-74923.html Czego potrzebował bym jeszcze do uruchomienia ZWIFT'a prócz anteny ant+ do komputera? Z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza
dynek Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Znajomy ma dokładnie ten trenażer i sobie bardzo chwali. Sam się przymierzam do zmiany i wybór chyba padnie na ten model. Do zwifta prócz ant+ nic więcej nie potrzeba. Edytowane 10 Października 2017 przez dynek Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 przyłączam się do pytania, dodatkowo jestem całkowitym laikiem jeżeli chodzi o trenażery smart, powiedzcie mi czy programy do indoor trening są płatne czy darmowe? Czy wystarczy korzystać jedynie z My e-trening? Odnośnik do komentarza
kubabike Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Czy ten model jest trenażerem interaktywnym z możliwością pomiaru mocy? Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 @kubabike tutaj masz link Odnośnik do komentarza
kubabike Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) 4 minuty temu, pitmax napisał: @kubabike tutaj masz link Czy ten trenażer to ten sam modelco podałeś w linku, bo już się pogubiłem w oznaczeniach https://www.merlincycles.com/elite-qubo-digital-wireless-cycle-trainer-74923.html ? Edytowane 10 Października 2017 przez kubabike Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 wydaje mi się że jedyna różnica to komputerek bezprzewodowy na kierownicę Odnośnik do komentarza
NexT Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Pisałem do merlincycles i napisali mi że to nie jest ten sam model co Elite Qubo Digital ANT+ Smart B+. Załączam odpowiedź od nich. "Hi, Thanks for your email, To confirm, this is not the B+ version and if you wished to use it with Zwift you may therefore need some extra software or a dongle of some sort. I would recommend that you go on the Zwift website for full compatibility charts on how this would work and what you need.Thanks and Kind regards Steve" Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 aby korzystać ze ZWIFT potrzeba coś takiego http://allegro.pl/antena-bkool-ant-2-0-usb-stick-dongle-i6956608914.html Odnośnik do komentarza
kubabike Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 58 minut temu, NexT napisał: Pisałem do merlincycles i napisali mi że to nie jest ten sam model co Elite Qubo Digital ANT+ Smart B+. Załączam odpowiedź od nich. "Hi, Thanks for your email, To confirm, this is not the B+ version and if you wished to use it with Zwift you may therefore need some extra software or a dongle of some sort. I would recommend that you go on the Zwift website for full compatibility charts on how this would work and what you need.Thanks and Kind regards Steve" 55 minut temu, pitmax napisał: aby korzystać ze ZWIFT potrzeba coś takiego http://allegro.pl/antena-bkool-ant-2-0-usb-stick-dongle-i6956608914.html Czyli chcąc trenować np w trainerroad mogę kupic ten trenazer plus antene ant+ i wszystko bedzie działać? Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 tak mi się wydaje, ale sam chciałbym to wiedzieć na 100% Odnośnik do komentarza
dynek Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Rzeczywiscie wersja ktora tu wrzuciliscie jest ciut inna, bez oznaczenia b+ Mnie chodzilo o ta wersje https://m.centrumrowerowe.pl/trenazery-rowerowe/na-tylne-kolo/p,trenazer-qubo-digital-smart-b-podstawka-mata-elite,661105.html?skad=googlepla&gclid=CjwKCAjwgvfOBRB7EiwAeP7ehqrpCVlnoFx8SoiIX1KKzHqnssPYfRi_V3A5wqlik8oaDIleaoGzURoCmvoQAvD_BwEDlatego cena mnie zaskoczyla. Teraz pytanie czy ten z merlina ktory posiada tylko komunikacje po ant+ bedzie poprawnie wykrywany przez soft na pc... ten powyzej na 100% dziala ale ten z pierwszwgo postu nie dam sobie reki uciac. Najlepiej bylo bo chyba napisac do elite.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Piotrspin Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Hej, kupiłeś już ten trenażer? Jak wrażenia? Też chciałbym go kupić, potrzebuję opinii. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi