Skocz do zawartości

myETraining

abw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie nabyłem Elite Rampa no i chciałem się pobawić z w/w oprogramowaniem. Po podaniu adresu e-mail, hasła i kodu do programu nie mogę się dostać do ściągnięcia programu. Czy to jakiś błąd czy tak ma być. Jak to było w Waszym przypadku.

Od czego zacząć pracę z programem? Jakaś kalibracja trenażera? Wszelkie uwagi mile widziane. 

Opublikowano

Niestety, tak jak czytam to program jest tylko na Maca i Androida. Nie ma wersji na PC co wg mnie jest tragedią. Nie ma Maca i nie mam jak wyświetlić obrazu na TV. Mam S5 i jak na razie na tym jadę. Ściągnąłem jeden filmik i całkiem, całkiem to wygląda. 

Jeżeli chodzi o sterowanie trenażerem to rewelka. Mam małe doświadczenie ale jak dla mnie to bomba. 

• Lubię to! 1
  • Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie dostałem informację z serwisu Elite, że w przyszłym tygodniu ma być premiera oprogramowania MyETraining na PC.

"Please take note that within the end of the next week we will release the version of My E-Training app for Windows and MAC PC" 

Poczekamy zobaczymy. 

• Pomógł 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam problem bo mam qubo power mag smart b+ i nie ma go w apce nie mam jak zrobic konfiguracji... ktos cos >??

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Czy jest możliwość "przerzucenia" ekranu MyEtraning na telewizor z poziomu smartfona ?

Update
Uzyskałem odpowiedź od Elite - nie bezpośrednio z poziomu aplikacji My E-training.

Edytowane przez Niclaus
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.12.2017 o 18:13, bryant2325 napisał:

ja mam problem bo mam qubo power mag smart b+ i nie ma go w apce nie mam jak zrobic konfiguracji... ktos cos >??

Hej posiadam ten sam trenażer.

Aplikacje myetraning która obsługuje te urządzenie można pobrać 
http://com-elite-myetraining-onepagesite.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/beta.html

Edytowane przez michalito_78
Opublikowano

Ściągnąłem to oprogramowanie na Win. Działa choć trasa Palermo i Tour of the Moon pomimo tego, że się ciąga to jednak się nie uruchamia.

Natomiast mam kłopot z Trenażerem (Rampa). Ciężko chodzi, nieadekwatnie do trasy. Na Zwift nie mam problemów a tu taka niedogodność. Może coś muszę skalibrować? Pozdrawiam

• Pomógł 1
Opublikowano

Jak oceniasz MyRealVideos ?
Czy dużo tras jest dostępnych za free? W jakiej rozdzielczości są te darmowe ?

Opublikowano

Rok temu, jak dopiero co kupiłem trenażer, to się interesowałem tematem. Wtedy, myślę że i obecnie, tras za free było b. dużo, nawet dość dużo było w Polsce. Rozdzielczością się za bardzo nie interesowałem bo wszystko miałem na smartfona. Nie było apki do Windows. Teraz zobaczymy jak to jest. Możemy się wymieniać informacjami o ciekawych trasach.

Pozdrawiam

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

Dopiero stoję przed wyborem trenażera i skłaniam sie właśnie ku Elite Rampa + My E-training. Chcę go wykorzystywać właśnie w konfiguracji PC + telewizor, dlatego badam temat.
Czekam zatem na Twoje relacje użytkowania.

Czy z poziomu aplikacji zainstalowanej na windowsie można ściągać darmowe trasy na kompa?
Bo jak wchodzę na stronę elite to sa tylko opcje na smartfony (App/google store).

Edytowane przez Niclaus
.
Opublikowano

Można. Ściągnąłem dwie trasy i zobaczymy jak to będzie. Dam znać.

Opublikowano

Ogólnie jest OK. Trasy są w full HD, 30 klatek/s. Jednak wszystko zależy od tego jak był filmy kręcony. Jeżeli z samochodu to przy zmniejszaniu prędkości skacze obraz no bo musi być sztucznie opóźniany. Gdyby samochód jechał 20 km/h to nie było by kłopotu ale zazwyczaj jedzie szybciej. Zazwyczaj można ściągnąć filmiki w mniejszej rozdzielczości, nawet 600x480 ale to chyba tylko do tego jak się ogląda jako podgląd. Gdy jest na cały ekran to musi być full HD.

Zauważyłem też, że jak jest z górki to mi coś przekłamuje wyniki. Trudno aby przy nachyleniu -4% nie jechać 40-50 na godzinę a mnie udało się osiągnąć max 28. Natomiast przy wznoszeniu i po płaskim wydaje mi się, że pokazuje dobrze. Na pewno jest to inaczej niż na Zwift.

• Pomógł 1
Opublikowano

W temacie filmików ciąg dalszy. Tak więc wszystko byłoby ok gdyby trasy dały się wyeksportować razem z mapką i wykresem wysokości. Niestety tak się nie dzieje. Daje się wyeksportować ale bez tych danych co powoduje, że wciągnięcie jej do Endomondo daje takie sobie efekty no i nie można porównać wpływu wysokości na to jak nam się jechało. Być może jest to spowodowane niedoskonałością softu bo przy uruchamiania podlądu trasy, "szczegóły" na ikonie filmu, są jakieś 4 błędy wykonywania skryptów. Jak mi się wydaje jeden z nich jest odpowiedzialny za mapkę.

Informacje o trasie są ściągane razem z filmem, pliki csv ale na tym koniec. Ciekawe czy na "aplu" też tak jest. Nie mam nikogo znajomego z takim kompem. To samo jest na trasach, które można kupić jak i tych za darmo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, niedawno kupilem elite nova force sciagnąlem tez apki elite na kompa i komórkę . Na  apce smrtfonowej znalazlem swój trenażer ale na windowsie juz go nie ma. Przez to nie moge dokonczyc kreatora i rozpoczać zabawy można jakoś to obejsc??

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Jestem nowo upieczonym posiadaczem trenażera Elite Suito i mam problem, żeby połączył się przez BT z iPhone 11Pro poprzez aplikację myETraning. Co dziwne, bo z apką ZWIFT łączy się natychmiast. Ktoś ma jakiś pomysł co robię źle? Pozdrawiam

EDIT//: Pomógł restart trenażera :) wystarczyło go wyłączyć na chwilę 

Edytowane przez mgmorpheus77
  • 2 lata później...
Opublikowano

Cześć. Pobrałem my e-training i mam problem przy wprowadzaniu moich danych.
Chodzi mi o dwie pozycje:
Target HR zone upper bound i target HR zone lower limit. Wcześniej wpisałem max HR, wagę itd.

Wysłane z mojego CPH2251 przy użyciu Tapatalka