Skocz do zawartości

Spodenki rowerowe Kraków

de Villars

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam pytanko: gdzie w Krakowie (o ile w ogóle) można zakupić dobrej jakości spodenki rowerowe z możliwością przymierzenia na miejscu? Chodzi mi o spodenki znacząco lepsze od poziomu aliexpress, czyli takie które dadzą komfort na dystansach znacznie dłuższych niż 100 km. Czyli raczej odpada decathlon, jak również sklepy sportowych w galeriach. Chodzi mi o naprawdę dobrej jakości produkt, na który o ile wydam znaczną kwotę pieniędzy, chciałbym by był dobrze dopasowany do mnie. Stąd chcę uniknąć kupowania w necie i potem bujania się z  ewentualną wymianą.   

Mikesport - Zawiła 69

Poręba - Kłuszyńska 13

Sporto - Focha 32

Mają swoje strony internetowe, więc możesz przejrzeć wstępnie, czy znajdziesz to, czego szukasz. Poza tymi, cała masa sklepów w Krakowie jeszcze jest. 

Edytowane przez Fenthin
22 godziny temu, de Villars napisał:

takie które dadzą komfort na dystansach znacznie dłuższych niż 100 km. Czyli raczej odpada decathlon, jak również sklepy sportowych w galeriach. Chodzi mi o naprawdę dobrej jakości produkt,

Nie skreślaj od razu decathlonu. Ich najdroższe spodenki (z niebieską, żelową wkładką) maja sens. Tańsze to fakt - strata pieniędzy. Ale w decathlonie za 199,99 dostajesz spodenki z porządnego materiału z porządnymi szelkami i silikonami  w nogawkach.  Jeździłem w nich trasy po 80-110 XC i dawały radę (a siodełko mam twarde, jak cabon, z ktorego zostało zrobione). Porównanie mam z Rogelli, Endura i Vezuvio. Te z decathlonu odstają wyłącznie wzornictwem (nie jestem fanem).

A druga rekomendacja to oczywiście Vezuvio. Moje "odkrycie z tego roku". http://sklep.bcmnowatex.com.pl/
Sklep jest wprawdzie internetowy, ale jeśli w uwagach do zakupu napiszesz swoje wymiary, to sprzedawca dobierze Ci właściwy rozmiar. Ja za pierwszym razem kierowałem się ich tabelą rozmiarów i wziąłem komplet XXL. Utonąłem w tym. Podałem swoje wymiary i wymienili mi  - koszulki na L, a spodnie na XL.

Ceny są bardzo atrakcyjne - szczególnie, jesli omijać nowości w ich ofercie. Materiały  lepszych ciuchów są genialne (poziom Bontrager i Endura). Nogawki z gripem silikownowym - od kiedy je mam to moje ulubione spodnie (kupiłem po próbie z krótkimi również 3/4 i pełną długość z ociepleniem.

Ważne - wybieraj tylko z tych, które uszyte są z materiału Aenergia (ocieplane z membrany U85, albo termo-tech) i mają wkładki Record Carbon (to szczególnie wazne, ta ich druga, tansza  jest do... No nie, do d...to ona nie jest, bo do d to ona być powinna ;)

Wychodzi mi, że mniej więcej co dwa sezony wymieniam wszystkie ciuchy rowerowe. Wypadło w tym roku - wymieniam na Vezuvio.

• Pomógł 2

Z dacathlonem to nie mam przekonania do designu ich ciuchów. O ile do gaci za 30 zł nie ma się co przyczepiać (mam takowe, wyglądają jak wyglądają tzn. całe czarne, ale na krótkie dystanse mogą być), o tyle coś droższego oprócz bycia funkcjonalnym, powinno też się prezentować. A te ich wzory jakieś takie nijakie mi się wydają. Dlatego raczej poszukam czegoś z oferty innych firm. Może na początek przejdę się do dobrerowery (w sumie mam najbliżej) i zobaczę co mają :) 

sporto juz ktoś wymienił - ja również polecam (nie wszystko co jest na stronie www jest dostępne na miejscu w sklepie, ale można poprosić o sprowadzenie i wtedy przymierzyć)

co do sklepów w galeriach - w moim odczuciu nie intersport nie jest zły. Spodenki berkner mają fajna wkładkę. Crafta też tam dostaniesz. Co prawda w tym momencie wybór już bardzo ograniczony, ale przeceny są (zakupić przez internet z dostawą do sklepu i można oddać po przymierzeniu)

z nowych adresów dodam dotsport, ul. Ofiar Dąbia 10a

• 3 tygodnie później...

O spodenkach Nowatex znalazłem, że dobre są te z czerwoną wkładką, zaś te z niebieską to lepiej sobie darować. Podobno też się prują, mają słabe szwy. Czy ktoś z forumowiczów mógłby to potwierdzić względnie zaprzeczyć na podstawie autopsji? ;)

Edytowane przez de Villars

Dzięki za info.

Z tego co się rozglądam po internecie, to na chwilę obecną moim faworytem są spodenki Rogelli:

https://www.rogelli.pl/spodenki-kolarskie-rogelli-ultracing-czarne/

http://www.mikesport.pl/rogelli-ultraracing-meskie-spodenki-rowerowe-na-szelce.html

Zakładam że to ten sam modle, mimo że raz nazwane Ultracing, a raz Ultraracing.

W każdym razie mają wkładkę HD2, która jest dedykowana do dłuższych dystansów, powyżej 4h. Drogie, ale jeśli dadzą mi komfort przez dłuższy czas jazdy, to się może skuszę. W dotychczasowej mojej chińszczyźnie jeździłem wprawdzie ponad 100 km, ale pod koniec bywało już ciężko tyłkowi ;)