Dariuszcz12 Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Witam Czy detka o wymiarach 29x1,7"-2,2" bedzie pasowac do opony 29x2,25"?
Dariuszcz12 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) 7 minut temu, firefoks napisał: 7 minut temu, firefoks napisał: jasne Pytam w tym sensie czy nie bedzie za mala,bo jest do 2.2"a opone posiadam 2,25"? A moze lepiej zeby detka byla w zakresie np. 2,1"-2,4"? Edytowane 20 Września 2017 przez Dariuszcz12
trollu Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 25 minut temu, Dariuszcz12 napisał: A moze lepiej zeby detka byla w zakresie np. 2,1"-2,4"? wiadomo, że ta opcja jest lepsza ale na węższej dętce też ujdzie
Gość Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Dętka minimalnie bardziej się rozciągnie i w razie W łatwiej przebije. Jak już masz kupione takie dętki, to śmigaj - jak przebijesz, to kupisz wtedy szerszą. Jeśli dopiero kupujesz, to weź od razu szerszą.
Dariuszcz12 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Opublikowano 20 Września 2017 8 minut temu, trollu napisał: wiadomo, że ta opcja jest lepsza ale na węższej dętce też ujdzie Dzieki za pomoc.pzdr. 1 minutę temu, Sziva napisał: Dętka minimalnie bardziej się rozciągnie i w razie W łatwiej przebije. Jak już masz kupione takie dętki, to śmigaj - jak przebijesz, to kupisz wtedy szerszą. Jeśli dopiero kupujesz, to weź od razu szerszą. Ok. Bardzo cenna uwaga. A wieksza niz 2,25"bedzie juz za duza?
Gość Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Dętka jest jak balon - rozszerza się podczas pompowania i układa do opony. Jeśli weźmiesz taką o zakresie 2,1 do 2,4 to będzie ok. Gdybyś do opony 1,25" pakował dętkę o zakresie 2,1 i powyżej, to może się zdarzyć, że nie ułożysz jej w oponie poprawnie i możesz brzegiem opony przyszczypać dętkę. Przy oponie tak szerokiej jak 2,25 nie ma w zasadzie tego problemu - no chyba, że wsadzisz dętkę pod rower typu fat Zmieniałeś kiedyś oponę i dętkę w kole? Polecam to przećwiczyć i wtedy będziesz dokładnie wiedzieć, jak to wszystko działa, no i będziesz przygotowany na ewentualną zmianę opony w warunkach bojowych.
Dariuszcz12 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Opublikowano 20 Września 2017 8 minut temu, Sziva napisał: Dętka jest jak balon - rozszerza się podczas pompowania i układa do opony. Jeśli weźmiesz taką o zakresie 2,1 do 2,4 to będzie ok. Gdybyś do opony 1,25" pakował dętkę o zakresie 2,1 i powyżej, to może się zdarzyć, że nie ułożysz jej w oponie poprawnie i możesz brzegiem opony przyszczypać dętkę. Przy oponie tak szerokiej jak 2,25 nie ma w zasadzie tego problemu - no chyba, że wsadzisz dętkę pod rower typu fat Zmieniałeś kiedyś oponę i dętkę w kole? Polecam to przećwiczyć i wtedy będziesz dokładnie wiedzieć, jak to wszystko działa, no i będziesz przygotowany na ewentualną zmianę opony w warunkach bojowych. Dzieki za pomoc.pzdr
Gość Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 12 godzin temu, Sziva napisał: Dętka minimalnie bardziej się rozciągnie i w razie W łatwiej przebije. Jak już masz kupione takie dętki, to śmigaj - jak przebijesz, to kupisz wtedy szerszą. Jeśli dopiero kupujesz, to weź od razu szerszą. Oj tam, ja do żony roweru na kołach 28" wpakowałem dętki 26" i jeździ tak 4 lata... zero kapci.
Gość Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Oj tam, ja do żony roweru na kołach 28" wpakowałem dętki 26" i jeździ tak 4 lata... zero kapci. Nie napisałam, że na 100% się przebije, ale że łatwiej
Gość Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 2 minuty temu, Sziva napisał: Nie napisałam, że na 100% się przebije, ale że łatwiej Zależy też od dętki, jak to jakaś ultra-lekka dętka to tak, ale taka najtańsza gruba franca da radę.
Gość Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Zależy też na co się najedzie i od ciśnienia w oponie. Generalnie bardzo dużo zależy po prostu od szczęścia
Rekomendowane odpowiedzi