Olek Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Lampka z Chin, którą zamówiłem przez allegro zaskoczyła mnie pozytywnie. Przez osoby z mojego klubu została nazwana " reflektorem ". Faktycznie tak jest. Światło, jakie daje jest wprost proporcjonalne do moc lamp samochodu, w skali 1:3. Specyfikacja : - Connvoy S 2 + z diodą o świetle wyższym niż dzienne. Moc standardowa, - bateria Pannasonic 18650 3.7 V 3400 mAh, - kolimator w zestawie. Lampka godna polecenia bezproblemowo oświetla drogę krajową przy prędkości powyżej 30 km/h oraz doskonale radzi sobie w ciemnym lesie. Cały zestaw z lampką, baterią, ładowarką, kolimatorem, uchwytem i lampką tylnią wraz z przesyłką kosztował mnie ok. 150 zł. 5 % mocy 50 % mocy 100 % mocy Dodam, że poza tymi trybami jest jeszcze sygnał SOS i szybki migotania oba tryby pracują na 100 % mocy diody. Czas działania na poszczególnych trybach to : 5% - 8 h 50% - 4 h 100% - 2 h Edytowane 3 Maja 2017 przez Matt 2
revolta1 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Tez uzywam S2+ po majej przerobce przez chlopakow ze swiatelek.pl Odprowadzanie ciepla .podklejona pigula i takie tam 1
Bizon Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 S2+ to rewelacyjna lampka .Tyle ,że nie polecam kupować z allegro,udać się na światełka.pl tam wszystkiego się dowiem co i jak. Co do lampki to na szosie jest ,aż za mocna .Z pięciu trybów mocy na szosie używam trzeciego. Jest idealny i nie ślepi kierowców. A w lesie piąty tryb i noc znika ,jest tylko dzień Również polecam lampkę 1
Yan Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mnie na swiatelka.pl przytłoczyła ilość specjalistów i tematów na temat lampek i samego S2+. Zdecydowałem się kupić prosto z Chin bez przeróbek i jestem bardzo zadowolony. Ogniwa oczywiście kupiłem w Polsce a ładowarkę tak samo jak latarkę z Chin. @Olek@revolta1@Bizon Jakich używacie uchwytów do latarki bo mój nie do końca dobrze trzyma? 1
revolta1 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Jeden obrotowy drugi na stale .mozesz sie wspomoc trytka dla bezpieczenstwa jak teren jest nierowny 3
Olek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja przerobiłem obrotowy, który można kupić w Auchanie za 6 zł. Rozkręciłem go i część trzymającą przykręciłem do metalowe podstawki. Ją z kolei zamocowałem w miejsce odblasku. W sensie że zostawiłem plastik, który obejmował moją kierownicę 31,8 mm. Cała ta przeróbka było, po to aby convoy'a móc używać na rowerze szosowym, bo jak szukałem uchwytów na kierownicę 31,8 mm , to nic sensownego nie znalazłem. W przypadki mojego roweru górskiego używam też tego uchwytu, ale oryginalnego. Bez żadnych przeróbek. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Olek 1
Bizon Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Miałem ten dziadowski co to z lampką był ,po pierwszym wyjeździe do lasu zepsuło się przestał trzyma .Opaska zaciskająca się na kierownicy po prostu nie trzyma bubel jakich mało. Nie polecam tego nikomu ,chyba ,że kogoś nie lubicie ;P Teram mam obrotowy jak koledzy wyżej pokazali .Kupiłem na światełka pl za 10 zł nic nie przerabiałem. Bardzo dobre mocowanie wszystko mi trzyma jak trzeba, na wertepach też Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Bizon 1
JakubP Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem lampki CONVOY S2+, jednak po modyfikacjach Pana Dariusza z forum swiatelka.pl. Ja używam chwytu zwykłego, kupiłem go razem z lampką 2
Rekomendowane odpowiedzi