Skocz do zawartości

zakupy na raddiscount.de

de Villars

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem na www.raddiscount.de fajny rower, w dobrej cenie, niestety utknąłem na… zapłacie. Z mojego konta nie mogę zrobić przelewu w euro, z kolei paypal którego kiedyś tam sobie założyłem, nie jest przez ten sklep obsługiwany. Kwadratura koła. Może ktoś robił u nich zakupy i doradzi, co mogę zrobić w takiej sytuacji? Wiem, ze kiedyś był film Daniela na kanale nt. tego sklepu, ale nie mogę go jakoś namierzyć, być może został usunięty. Z góry dzięki za pomoc.  

przez paypal przy kwocie powyżej 100 euro jest nieopłacalne dla sklepu, potrącają im prawie 3% z kwoty wpłaconej przez Paypal, dlatego prawdopodobnie jest nie możliwe płacenie tym sposobem,

zapłać obciążając kartę debetową, pytanie ile skasują ciebie za przewalutowanie?

Niestety, ale nie mam pojęcia jak to można zrobić. Mam kartę płatniczą do rachunku bankowego, ale służy mi tylko do wypłat w bankomacie i zapłaty w sklepach. Nie bardzo wiem jak miałbym jej użyć do zapłaty w sklepie internetowym.

jeżeli jest dostępna płatność kartą, to nic prostszego

dajesz produkt do koszyka, wybierasz opcję płatności kartą, tam podajesz numer kart kilkunasto cyfrowy, ważność karty ( miesiąc/rok ), Imię i nazwisko posiadacza, w ostatnim kroku podajesz kod który znajduje się na odwrocie, większość kart jak master czy visa ma ten kod 3 cyfrowy, dajesz akceptuj i cieszysz się zakupionym produktem, chyba że masz ograniczenie ( dzienny limit na karcie ). Ale to możesz sprawdzić na swoim rachunku online

• Pomógł 1

dzięki za pomoc :)

Limit mogę zmienić z poziomu strony www, więc tu nie powinno być problemu. Napisałem w ogóle do banku, czy mogę robić przelewy za granicę w euro bo nie znalazłem takiej opcji. Okazało się, że mogę, o ile przejdę na nową ofertę cenową... (nową dla mnie, bo jest z 2011 r., widać wtedy się nie skusiłem...).

Płacić możesz bez problemu to pewne. Tylko czsem ludzie mająaja limit na karcie w razie kradziezy bądź zagubienia karty.

Wysłane z mojego VIE-L09 przy użyciu Tapatalka

Płacić możesz bez problemu to pewne. Tylko czsem ludzie mająaja limit na karcie w razie kradziezy bądź zagubienia karty.

Bank przwalutuje kwotę ze złotówkę na jewro, prawdopodobnie przy malo okazyjnym dla ciebie kursie, ale noe.powinno byc tragedi. Jak kupisz pichwal sie co to za zacny rowerek

Witam chciałem zapytać ile trwa realizacja z sklepu raddiscount 

Dziś zamówiłem płatność przelewem sepa zrobiona wysłałem im potwierdzenie

Zamawiał ktoś w ten sposób?

Po jakim czasie spodziewać się kuriera

Ja brałem rower z raddiscount w zeszłym roku. Dokładnie nie pamiętam, ale czas realizacji zamówienia nie był jakiś dramatycznie długi, przynajmniej nie na tyle by utkwiło mi to w pamięci.

Sprawdziłem, zamówienie 26 września, zapłata 27 września, potwierdzenie wpłaty 28 września, zapytanie o to czy wysłali (bo nie było info o tym fakcie) 5 października, rower u mnie 11 października :)

To ja jeszcze dodam, że do zakupów walutowych najlepiej wyrobić sobie kartę płatniczą Revolut. Zaczynamy od pobrania ze sklepu Google (lub odpowiednikach dla innych platform), potem wyrabiamy kartę (opłata 0 zł lub 10 zł w zależności czy jest akurat promocja) i po czterech dniach mamy w ręku kartę o ogromnych możliwościach, której tradycyjne karty bankowe nie dorównują w żaden sposób. Najprościej można ją doładować podpinając po nią tą zwykłą bankową i przelewając na nią złotówki (taka transakacja jest traktowana na zwykłej karcie jak zakup w sklepie). Potem kupujemy potrzebną walutę po korzystnym kursie i bez prowizji i płacimy z Revolut.

Faktycznie aż tak bardzo opłacalne jest zamawianie w zagranicznych sklepach internetowych? Co z kosztami przesyłki? Bo logicznie rzecz biorąc już to powinno w praktyce wynieść nas drożej.

Nie wiem jak z innymi przypadkami, mnie się udało zaoszczędzić parę stów na pewno, może nawet pod 1000 żł. Oczywiście porównując do w miarę normalnych cen w Polsce, a nie mega okazji/wyprzedaży.

32 minuty temu, Remar-Sport napisał:

Okej, a co z kosztami przesyłki oraz czasem na jej oczekiwanie? Pytam oczywiście z ciekawości, sam nigdy nie zamwiałem ze sklepów online za granicą :)

na raddiscount jest lepiej zrobić zamowienie zbiorcze w kilka osób bo wysyłka raczej zabija opłacalność całego interesu. Wysyłka do polski nawet pary skarpetek kosztuje 30 euro.

Szału ten sklep nie robi,słaby asortyment do tego wygląd graficzny jak z początków internetu plus te koszty wysyłki.Dużo lepiej się prezentuje Bike Discount,duży wybór i 9,95 eur.wysyłka do Pl albo Bike24

Jak widać każda z opinii jest inna i zarazem subiektywna, dlatego tez zdecydowanie bardziej wolę jednak mimo wszystko zakupy w polskich sklepach internetowych gdzie koszty przesyłki są niższe i nie trzeba czekać czy też tworzyć zamówienia zbiorczego.