Skocz do zawartości

Czym umyć rower?

Darkrais97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam od niedawna nowy rower Specialized demo 8 w karbonie rocznik 2015, chciałbym sie dowiedzieć czym myjecie swoje rowery? samą wodą potem szmatką? czy może jakieś specyfiki z wodą potem ściereczką ładnie?

Opublikowano

Też mam karbon i u mnie w ruchu jest wiadro z ciepłą wodą i płynem do naczyń. Do tego pędzelek i dwie miękkie szmatki - w tym jedna sucha do powycierania z mokrego.

Opublikowano

Płyn do naczyń albo ogólny do mycia rozrobiony 50/50 z wodą. Gąbka, jakaś miękka szczotka, wąż/prysznic (byle niskie ciśnienie) i jedziesz. Do zakamarków można się dobrać specjalnymi zestawami do czyszczenia rowerów albo starą szczoteczką do zębów.

Opublikowano

A ile takie zestawy do czyszczenia kosztują?? 

Opublikowano

Ja używam cieplej wody z płynem do garów nalanej do spryskiwacza ogrodowego z napędem manualnym :D i szmat.

Do elementów ekstremalnie brudnych tzn napędu używam Akry, (to preparat do czyszczenia silników samochodowych) i pędzelka. Szybko i skutecznie czyści nie niszcząc uszczelek, ładnie pachnie. Zresztą używam tego też do mocno brudnych rąk i mi jeszcze skóry nie rozpuściło. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie starcza sama woda z węża ogrodowego - ważne tylko aby myć na bieżąco, zaraz jak się zabrudzi/ubłoci

potem szmatką do sucha i zostaje już tylko napęd