Darkrais97 Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Witam posiadam od niedawna nowy rower Specialized demo 8 w karbonie rocznik 2015, chciałbym sie dowiedzieć czym myjecie swoje rowery? samą wodą potem szmatką? czy może jakieś specyfiki z wodą potem ściereczką ładnie?
Gość Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Też mam karbon i u mnie w ruchu jest wiadro z ciepłą wodą i płynem do naczyń. Do tego pędzelek i dwie miękkie szmatki - w tym jedna sucha do powycierania z mokrego.
Andrzej Sawicki Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Płyn do naczyń albo ogólny do mycia rozrobiony 50/50 z wodą. Gąbka, jakaś miękka szczotka, wąż/prysznic (byle niskie ciśnienie) i jedziesz. Do zakamarków można się dobrać specjalnymi zestawami do czyszczenia rowerów albo starą szczoteczką do zębów.
Darkrais97 Opublikowano 17 Września 2017 Autor Opublikowano 17 Września 2017 A ile takie zestawy do czyszczenia kosztują??
Kacper Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 https://www.centrumrowerowe.pl/narzedzia-i-smary/srodki-do-pielegnacji-roweru/p,srodek-showroom-325ml-aerozol-finish-line,20363.html polecam świetny środek (karbon w zielonym macie domywa świetnie)
misiojedzie Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Ja używam cieplej wody z płynem do garów nalanej do spryskiwacza ogrodowego z napędem manualnym i szmat. Do elementów ekstremalnie brudnych tzn napędu używam Akry, (to preparat do czyszczenia silników samochodowych) i pędzelka. Szybko i skutecznie czyści nie niszcząc uszczelek, ładnie pachnie. Zresztą używam tego też do mocno brudnych rąk i mi jeszcze skóry nie rozpuściło.
misiod Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 U mnie starcza sama woda z węża ogrodowego - ważne tylko aby myć na bieżąco, zaraz jak się zabrudzi/ubłoci potem szmatką do sucha i zostaje już tylko napęd
Rekomendowane odpowiedzi