Skocz do zawartości

Koła 26 V-Brake Do 700zł

-Wiktor-

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ogólnie dobre koła dość wytrzymałe jeśli się je serwisuje dosc często łożyska podstawowe chyba pojedynczo uszczelnianie koszt zamiennika podstawy to 2.50 lepsze np rs2 to koszt koło 15zl gdyby doszło do wymiany obręcz wytrzymała że mną przeszły mordęgi i dały radę jedynym minusem tych kół a dokładnie tylnego koła jest teflonowy ślizg który zastępuje łożysko gdy zaniedbany serwis smarowanie itd dość szybko się wyciera i powstaje duży luz na bębenku a ślizg ciężko dostać w Polsce

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

@Sziva ja zaglądałem tak jak napisałaś 500km bo obawy przed tym ślizgiem czyszczenie smarowanie itd ale nawet czasami częściej gdy pogoda kiepska woda piach ciężki teren ale jest możliwość kupienia zamiast ślizgu łożysko do kupienia na ebay http://www.ebay.com/itm/NEW-HUBDOCTOR-PRO-MAVIC-FREEHUB-REBUILD-KIT-HYBRID-CERAMIC-BEARINGS-/231934551435 zastępuje ono ślizg.

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

-Wiktor- mam te koła wersja z 2013r na tarcze, 6 śrub i o d 2013 ich używam. Nie serwisuje ich, nie cackam się z nimi i dalej są niemal tak proste jak w dniu zakupu. Z tego co rozmawiałem z ludźmi dowiedziałem się,że ich podstawową wadą jest obręcz gdzie użyto zbyt dużo materiału, dlatego wystarczą 24 szprychy do zachowania sztywności. Lecz w przypadku wykrzywienia obręczy może być problem z jej prostowaniem.

Miałem kiedyś zderzenie czołowe (koło w koło) z innym rowerzystą. Suma prędkości dość niewielka, może 40 km/h z małym plusem. Opona się zdeformowała, obręcz prosta jak wcześniej.