Skocz do zawartości

Rama dartmoor hornet 18 cali z kołami 26 cali z amortyzatorem sr suntour 100 mm

qubix1505

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam amortyzator sr suntour o skoku 100 mm. Planuje kupno ramy hornet 18 cali. Na stronie dartmoora piszą że zalecany skok to 120 mm. Pytaniem jest czy geometria zostanie zachowana i czy rower nie będzie za niski

Opublikowano (edytowane)

Hornet to rama enduro i myślę że ten skok to za mało, napisz może jaki masz rorowe bo rura sterowa i np piasty mogą się nie zgadzać:)

Edytowane przez Rurek5000
Opublikowano

Mnie interesuje tylko czy nie będzie rama za nisko bo części mam zamiar w większości kupić nowe

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, qubix1505 napisał:

bo części mam zamiar w większości kupić nowe

Co masz w planie kupić? Bo mogę się tylko domyślać, że koła i wideł są do wyminany a skoro będzie wymieniony amor to już weź te 120+ :)

Edytowane przez Rurek5000
Opublikowano
1 godzinę temu, Rurek5000 napisał:

Co masz w planie kupić?

kolega zadał pytanie czy amor nadaje się do ramy a Ty go o części pytasz/?

Wracając do tematu moim zdaniem ten amor nie nadaje się do tej ramy. Sama rama jest świetna i z tego co widzę ma ona tapetowaną główkę, szkoda ze nie podałeś nazwy amora, ale na pewno zaburzy Ci to geometrię jaka została przewidziana do tego roweru.

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc, myśle ze go zmierze i porównam dlugość do jakiegoś amorka 120 mm.

• Administrator
Opublikowano
14 godzin temu, qubix1505 napisał:

czy geometria zostanie zachowana

Chcąc dopasować idealnie amortyzator do ramy nie kieruj się jedynie skokiem. Zdobądź wymiary widelców, które są używane z tymi ramami. Ewentualnie porównasz sobie to Twojego amora, który faktycznie może być za niski.

Opublikowano

Ok zmierzyłem amortyzator. Jego wysokość wynosi bez rury sterowej 50,5 cm. Jak myślicie będzie ok?