jarom Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Sprawdziłem kilka, jesli nie kilkanaście różnych marek produkujących odzież rowerową. Ostatnio "odkryłem" polskiego producenta - Novatex szyjacy pod nazwą Vezuvio. Mogę bez najmniejszych obaw polecić. Najpierw kupiłem na próbę najtańszy zestaw ( w dodatku źle wybrałem rozmiarówkę) - wymienili mi na właściwą. W drugim rzucie kupiłem dwie pary spodni i koszulkę - z troszkę droższych. Odzież jest genialna. Wygodna, z fajnych materiałów i bardzo dobre wkładki do spodenek. Cenowo - za koszulkę, która w warszawskim sklepie kosztowałaby ze 250 w Vezuvio zapłaciłem 120. Z doświadczenia już wiem, że przy zakupie (jest zakładka "uwagi") najlepiej jest podawać swoje wymiary, bo ich rozmiarówka jakoś nie pasuje do proporcji normalnego człowieka. Sam długo szukałem jakiś opcji dla drogich zwykle ciuchów rowerowych - stad ten post. Disclaimer: Niestety nie mam nic wspólnego z firmą Novatex. Nie jestem nawet przez nich sponsorowany inic na to nie wskazuje, że miałbym być . Po prostu - skoro jest polski producent, którego warto polecić - polecam.
Piotr_e Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Również mogę z czystym sumieniem polecić tą markę. Mam to szczęście, że mieszkam niedaleko Poznania i podjechałem do ich siedziby, sklepu i szwalni w jednym. Przymierzałem na miejscu i kupiłem. Mam już koszulkę, spodenki, kurtkę, skarpety i bieliznę termiczną od Nowatex. Jestem bardzo zadowolony. Jak masz szczęście to na miejscu trafisz na właściciela tak jak ja i dobrze mi doradził parę rzeczy. Nawet dał mi się przejechać na swoim rowerze żeby zobaczyć różnicę między kurtkami przeciwwiatrowa mi. Teraz mam dylemat. Kupić zestaw zimowy czy dołożyć i trenażer.
Dariuszcz12 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dnia 16.09.2017 o 13:12, jarom napisał: Sprawdziłem kilka, jesli nie kilkanaście różnych marek produkujących odzież rowerową. Ostatnio "odkryłem" polskiego producenta - Novatex szyjacy pod nazwą Vezuvio. Mogę bez najmniejszych obaw polecić. Najpierw kupiłem na próbę najtańszy zestaw ( w dodatku źle wybrałem rozmiarówkę) - wymienili mi na właściwą. W drugim rzucie kupiłem dwie pary spodni i koszulkę - z troszkę droższych. Odzież jest genialna. Wygodna, z fajnych materiałów i bardzo dobre wkładki do spodenek. Cenowo - za koszulkę, która w warszawskim sklepie kosztowałaby ze 250 w Vezuvio zapłaciłem 120. Z doświadczenia już wiem, że przy zakupie (jest zakładka "uwagi") najlepiej jest podawać swoje wymiary, bo ich rozmiarówka jakoś nie pasuje do proporcji normalnego człowieka. Sam długo szukałem jakiś opcji dla drogich zwykle ciuchów rowerowych - stad ten post. Disclaimer: Niestety nie mam nic wspólnego z firmą Novatex. Nie jestem nawet przez nich sponsorowany inic na to nie wskazuje, że miałbym być . Po prostu - skoro jest polski producent, którego warto polecić - polecam. Prosze, podaj linka do tej koszulki.pzdr
jarom Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 Proszę:http://sklep.bcmnowatex.com.pl/koszulka-elipse-red.html 1
de Villars Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Mam pytanie do kolegów którzy używali spodenek Novatex - na jakich dystansach je przetestowaliście i jak było z komfortem wraz z kolejnymi kilometrami?
Antyszprycha Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Ja użytkuje co prawda długie spodnie tej firmy ( jesienno zimowe ) i powiem, że są wytrzymałe, przejechałem na nich póki co jakieś 60 km i nie dzieje się nic a do tego mają bardzo miły materiał od środka, są dopasowane a szelki się nie rozciągają i nie czuc w nich w ogóle chłodu...w zasadzie to po czasie zapominam, że mam spodnie rowerowe na sobie hehe
Fenthin Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Bez urazy, ale po 60km można najwyżej stwierdzić, czy spodenki Ci się podobają, a nie czy są wytrzymałe. 1
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Jako że to mój pierwszy post,chciałem Wszystkich powitać. Mam spodenki z tej firmy,konkretnie model R10 .Testowane i używane w szosie na zmianę z innymi spodenkami przez cały ten sezon.Szczerze to drugi raz bym ich nie kupil.Wkładka nie powala jakością ,komfort jak dla mnie to max 50 km,sprawia wrażenie jak by była wszyta za bardzo do tyłu,szelki rozciągają się i do tego puszczające szwy przy szelkach.Więc jak bym miał ponownie wydać te 175pln to szukał bym czegoś innego.Jedyny plus to fajne szerokie ściągacze.
Dariuszcz12 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) 10 godzin temu, jarom napisał: Proszę:http://sklep.bcmnowatex.com.pl/koszulka-elipse-red.html Dzieki Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Dariuszcz12
Antyszprycha Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 @Fenthin zgodze się z tobą, nastąpiła pomyłka, miałem napisać że po 600 km
de Villars Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 2 godziny temu, Gregory34 napisał: Szczerze to drugi raz bym ich nie kupil.Wkładka nie powala jakością ,komfort jak dla mnie to max 50 km Kurczę, to niedobrze, bo tyle to ja przejeżdżam bez bólu tyłka w gaciach z aliexpress. A szukam czegoś, co zapewni komfort na dystansach znacznie powyżej 100 km.
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 31 minut temu, de Villars napisał: A szukam czegoś, co zapewni komfort na dystansach znacznie powyżej 100 km. @de Villars rzuć okiem na ofertę KALLISTO.Wystawiaja coś na allegro.Mam,używam i polecam jak najbardziej.Super wkładka Dolomiti,fajny materiał,wykonanie super i jak za taką kasę naprawdę warto.Tym bardziej że można je kupić za 119 pln ze 180. Od razu mówie że nie mam nic z tą firmą wspólnego,jedynie tylko używałem i polecam z własnego doświadczenia Używane na szosie.
Fenthin Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 8 godzin temu, Antyszprycha napisał: @Fenthin zgodze się z tobą, nastąpiła pomyłka, miałem napisać że po 600 km To faktycznie trochę zmienia
jarom Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dnia 8.12.2017 o 08:14, de Villars napisał: Mam pytanie do kolegów którzy używali spodenek Novatex - na jakich dystansach je przetestowaliście i jak było z komfortem wraz z kolejnymi kilometrami? Problem w tym, że w novatexie spodenki, spodenkom nierówne. Używam (lub uzywałem trzech rodzajów ich spodni) 1. takich http://sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-termo-tech-z-wkladem-rowerowym.html Bardzo jestem zadowolony. Po przejechaniu jakiś 1000km (mtb) szwy trzymają, krój anatomiczny dobrze się układa pielucha (czerwona, bo vezuvio ma też - niebieskie) bardzo wygodna i dobrze działa nawet po wielu godzinach na siodle (a jeżdzę na max twardym). 2. takich: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-na-szelkach-z-wkladka-record-niebieskie.html Świetny materiał, choć nie są to spodnie "ciepłe". Idealnie na jazdę po krzakach, bo 3/4. Jakieś gleby i gałęzie udowodniły, że materiał jest również trwały. Pielucha - jak w poprzednich - genialna! Mój rekord - prawie 7h i zero bólu. Również dzień po. 3.i takie http://sklep.bcmnowatex.com.pl/szwajcaria-3d-189.html Bez rewelacji. Z zalet- tanie. Takie, bardziej "supermarketowe", chociaż materiał porządny. Siatka szelek się rozciąga, pielucha (ta własnie, niebieska) jest o klasę gorsza od tej, stosowanej w lepszych modelach vezuvio, czerwonej (co nie znaczy, że zła - 4-5h jazdy dawała radę).
Dariuszcz12 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Dnia 21.11.2017 o 20:37, Piotr_e napisał: Również mogę z czystym sumieniem polecić tą markę. Mam to szczęście, że mieszkam niedaleko Poznania i podjechałem do ich siedziby, sklepu i szwalni w jednym. Przymierzałem na miejscu i kupiłem. Mam już koszulkę, spodenki, kurtkę, skarpety i bieliznę termiczną od Nowatex. Jestem bardzo zadowolony. Jak masz szczęście to na miejscu trafisz na właściciela tak jak ja i dobrze mi doradził parę rzeczy. Nawet dał mi się przejechać na swoim rowerze żeby zobaczyć różnicę między kurtkami przeciwwiatrowa mi. Teraz mam dylemat. Kupić zestaw zimowy czy dołożyć i trenażer. 1.Ktory to wlasciciel? Ten o imieniu Piotr? I chodzacy czesto po sklepie w klapkach i czestujacy kawa w malych filizankach? 2. Z ktorym z tych sprzedawcow mozna wytargowac najwiekszy rabat i jak duzy? (Ile procent?). Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Dariuszcz12
Sedit Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Rabaty są spore przy płaceniu gotówką. Zależy od tego jak dobrze się znacie i ile rzeczy kupiliście u Pana Piotra. Ta odzież jest magiczna. Poza rowerem używam jej do innych sportów i jako odzież codzienna. Czarne koszulki z serii AG+ określane jako potówki kupowane w 3 oczka większym rozmiarze są genialne do pracy i codziennego latania. Nie ma opcji żeby zasmierdły przepocone po kilkanaście razy nie wytwarzają dzięki zawartosci srebra przykrego zapachu. Wyglądają też na tyle dobrze, że użyłem ich nawet w sesji ślubnej w gorący dzień. Jedynie te najcieńsze mają tendencję do zaciągania tych mikro oczek porowatych. Komfort mają niezrównany w porównaniu nawet z najdroższymi underarmorami.
Dariuszcz12 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W dniu 23.04.2018 o 08:34, Sedit napisał: Rabaty są spore przy płaceniu gotówką. Zależy od tego jak dobrze się znacie i ile rzeczy kupiliście u Pana Piotra. Ta odzież jest magiczna. Poza rowerem używam jej do innych sportów i jako odzież codzienna. Czarne koszulki z serii AG+ określane jako potówki kupowane w 3 oczka większym rozmiarze są genialne do pracy i codziennego latania. Nie ma opcji żeby zasmierdły przepocone po kilkanaście razy nie wytwarzają dzięki zawartosci srebra przykrego zapachu. Wyglądają też na tyle dobrze, że użyłem ich nawet w sesji ślubnej w gorący dzień. Jedynie te najcieńsze mają tendencję do zaciągania tych mikro oczek porowatych. Komfort mają niezrównany w porównaniu nawet z najdroższymi underarmorami. Czy Tylko z Piotrem mozna wytargowac najwieksze rabaty? Na 30% rabatu (lub wiecej?) mozna sie wytargowac? Zakupilem u nich juz ciuchy za 850zl.
Antyszprycha Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 30% lub więcej ? A co Ty hurtowo chcesz kupić ? Taki rabat to się nazywa wyprzedaż Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Dariuszcz12 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Teraz, Antyszprycha napisał: 30% lub więcej ? A co Ty hurtowo chcesz kupić ? Taki rabat to się nazywa wyprzedaż Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Nie hurtowo tylko detalicznie. A 30 % to tak duzo?
Antyszprycha Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Dariuszcz12 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Teraz, Antyszprycha napisał: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro To jesli tam kupujesz to na ile rabatu mozna sie wytargowac?😉
Antyszprycha Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Nie wiele, zostawiłem tam już około 2000 zł i rabat jaki jestem w stanie uzyskać to jakieś 5 - 10 procent. Chłopie jest sezon a Ty piszesz o uzyskaniu rabatu rzędu 30% ? Jak pisałem wyżej takie rabaty to wyprzedaże
Dariuszcz12 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 19 godzin temu, Antyszprycha napisał: Nie wiele, zostawiłem tam już około 2000 zł i rabat jaki jestem w stanie uzyskać to jakieś 5 - 10 procent. Chłopie jest sezon a Ty piszesz o uzyskaniu rabatu rzędu 30% ? Jak pisałem wyżej takie rabaty to wyprzedaże No wlasnie jest sezon. I z dnia na dzien podnosza wstreciuchy ceny.rano koszulka 120 zl a popoludniu juz 155!!!!! I inne lumpy tez znacznie zdrozaly np. bez promocji bylo taniej a teraz niby promocja czy wyprzedaz a jest o 40 zl drozej-komplet nino grey
klimek Opublikowano 14 Grudnia 2021 Opublikowano 14 Grudnia 2021 (edytowane) A ktoś ma taką kurtkę? Edytowane 14 Grudnia 2021 przez klimek
Rekomendowane odpowiedzi