Robak88 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Poszukuję nowych butów zarówno MTB, jak i na szosę i całkiem przypadkiem natrafiłem na markę Diadora. Pierwszy raz o niej słyszę, a jeżeli chodzi o wygląd to bardzo mi się podobają. Cena też nie jest jakaś kosmiczna, akurat są na wyprzedaży sięgającej nawet 50%. Miał ktoś z was z tą firmą do czynienia? Bardzo mi zależy na opinii. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez Robak88
michalmachpl Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 OOOO kolego też właśnie ostatnio zastanawiałem się też nad butami Diadory na szosę i chętnie poczytam jakieś opinie na ten temat Ktoś coś użytkuje?
Bizon Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Był 2003 r .Stało się.Kupiłem .Pierwsze buty mtb -Diadora Zbyt wile wam nie powiem, bo pamięć nie ta Pamiętam tyle. Buty na 3 rzepy ,przejeździłem z jakieś 30 000 km na nich .Trochę szosy ,góry las. Co w nich padło ?. To górny rzep ,przestał trzymać ale to przez błoto,mnóstwo błota. Kupiłem w pasmanterii rzep wymieniłem ,jeździłem. Oczywiście rzep z pasmanteria nie był tak wytrzymały jak oryginalny i znów padł. A ja znów wymieniłem. Poza tym nic się nie stało z butami nic nigdzie nie pękło,nic się nie popruło tylko się po jakimś czasie znudziły . W zasadzie minusem by był tylko ten rzep, gdyby nie to ,że kupiłem nowe - specialized jakieś tam podstawowe na 3 rzepy. I wtedy ukazała się kolejna wada butów diadora (nie tylko tych ) Wygoda .Po prostu buty specialized pod względnym wygody zabiły diadore.One nawet nie był godne leżeć przy specach.Wtedy myślałem ,że to od butów teraz wiem,że w dużej mierze od wkładki. Wkładka w butach Diadora był płaska jak deska natomiast w specach był wyprofilowana i trochu grubsza ,wtedy nie sądziłem ,że ma to aż tak duży wpływ na komfort. Ogolenie z butów byłem zadowolony,solidne wytrzymałe buty .Żeby nie było, rzep w specach po jakimś czasie tez padł. A co teraz produkują ? Nie mam pojęcia.
Rekomendowane odpowiedzi