bero102 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Witam wszystkich, skorzystałem z kalkulatora Bike Fit Calculator, pomierzyłem się i zastanawiam się nad kupnem swojego nowego roweru MTB. Nad jakim rozmiarem ramy powinienem myśleć gdy strona pokazała mi takie info : Standover Height Range 32.5 - 33.2 Inches Virtual Top Tube Length 25.1 - 25.5 Inches Stem Length 10.7 - 12.3 Cm BB Saddle Position 79.8 - 81.3 Cm Saddle Handlebar 58 - 59.6 Cm Moje wymiary : YOUR MEASUREMENTS Actual Inseam87 Cm Trunk68 Cm Forearm36 Cm Arm72 Cm Thigh60 Cm Lower Leg59 Cm Sternal Notch157 Cm Total Height186 Cm Mogą występować w nich delikatne różnice w centymetrach, mierzyłem się sam... Pozdrawiam
Franz Mauer Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 O ile dobrze odczytałem dane to potrzebujesz rower o rozmiarze ramy 19-20 cali (wzależności o wielkosci koła 26/27,5/29)
Gość Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Z racji tego, że nie jesteś profesjonalistą i w pomiarach może różnica nawet kilku centymetrów (ogółem), to polecam zacząć od podania nam Twojego wzrostu i dokonania pomiaru swojego przekroku np. tą metodą: Stajesz boso przy ścianie w lekkim rozkroku (najlepiej na szerokości ramion), Pomiędzy nogi włóż jakąś książkę czy to poziomicę, dociśnij dosyć mocno do krocza i zaznacz tę wysokość na ścianie, Uzyskany wynik pomnóż przez 0,57 i podaj nam te dane, ewentualnie później przemnóż uzyskaną wartość przez 2,54 i otrzymasz wartość w calach, W razie dodatkowych pytań pisz śmiało. Post widzę dosyć stary, daj znać czy sobie poradziłeś czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi