Multi Robol Napisano 15 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 15 Wrzesień 2017 (edytowane) Projekt "MTB 26". Do wymiany zostały już tylko tarcze hamulcowe i może sztyca wraz z siodłem. Te ostatnie od początku miały być: Pro Koryak i WTB Silverado. Rozmiar ramy: 19`` Rama: Accent Peak 26, aluminium Widelec: Spinner Aeris 320, 100 mm Tylny amortyzator: Kierownica: Pro Koryak, prosta 720 mm Mostek: Pro Koryak, +/- 6 st, 80 mm Sztyca: Accent Siodło: Velo Prox vl 1261 Pedały: PD-M530 Manetki: XT M-8000 Przerzutka przednia: SLX M-7000 Przerzutka tylna: XT M-8000 Hamulce: SLX M-7000 Dźwignie hamulca: SLX M-7000 Kaseta/wolnobieg: SLX M-7000 11-40 Łańcuch: HG701 Korba: SLX M-7000, 36-46 Suport: BB-MT800 Obręcze: Mavic Crossride, 26`` Piasty: Mavic Crossride Szprychy: Mavic Crossride Opony: Maxxis Ikon, 26x2,2 Dętki: Rogi: Linki/pancerze: Zacisk sztycy: Accent Top Cap: Stery: Accent Hsi-Spro Chwyty: Velo Prox vlg 1381a Edytowane 21 Wrzesień 2017 przez Multi Robol 2 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 16 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 16 Wrzesień 2017 A utnij tę sterówkę Poza tym spoko... Odnośnik do komentarza
Multi Robol Napisano 17 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Wrzesień 2017 Jeszcze nie utnę. Nie jestem zdecydowany co do wysokości kierownicy. Z drugiej strony jak będę zmieniał jej wysokość to raczej w dół, niż w górę. Odnośnik do komentarza
marekctr Napisano 19 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 19 Wrzesień 2017 Spoko rowerek dopasuj pozycję i zapieprzaj 1 Odnośnik do komentarza
Multi Robol Napisano 21 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2017 Dzięki za pozytywne opinie. Dodałem fotkę w pełnym rynsztunku, po krótkim boju w błocie. Tak jest zdecydowanie lepiej. Jak by bardziej naturalnie. Odnośnik do komentarza
hanus Napisano 21 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2017 Fajny Pikok I widzę kolega z Olsztyna. Może kiedyś się spotkamy na szlaku Wypatruj przłajki w moro baranku 1 Odnośnik do komentarza
Multi Robol Napisano 21 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2017 Hej hanus. Poznałeś jedno z naszych jezior po małym wycinku? Odnośnik do komentarza
SI2WY Napisano 21 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2017 Fajny rowerek ale jak wyzej, sterowke bym ciachnal? Wazyles rowerek? 1 Odnośnik do komentarza
hanus Napisano 21 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 21 Wrzesień 2017 2 godziny temu, Multi Robol napisał: Hej hanus. Poznałeś jedno z naszych jezior po małym wycinku? No raczej Lubię tam rundkę zrobić i czasem gdzieś przy jakimś brzegu się zatrzymać 1 Odnośnik do komentarza
Multi Robol Napisano 22 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 20 godzin temu, SI2WY napisał: Fajny rowerek ale jak wyzej, sterowke bym ciachnal? Wazyles rowerek? Ważyłem przed wymianą napędu, było 10,350 kg. Po zmianie jakoś nie mogłem precyzyjnie zważyć, wychodziły różne mocno odbiegające od siebie wyniki. Będzie okazja, to jeszcze raz zważę. 19 godzin temu, hanus napisał: No raczej Lubię tam rundkę zrobić i czasem gdzieś przy jakimś brzegu się zatrzymać Południowy brzeg, kiedyś jedna z moich ulubionych tras. Bardzo krótka lecz urozmaicona i nawet trochę wymagająca technicznie. Teraz tam zrobili jakąś autostradę dla rowerzystów i pieszych, więc cały czar prysł. Mam problem z północnym brzegiem. Kilka razy próbowałem i nie mogę tam znaleźć płynnej drogi, zawsze muszę gdzieś przez dłuższy czas prowadzić rower, Odnośnik do komentarza
hanus Napisano 22 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 1 godzinę temu, Multi Robol napisał: Południowy brzeg, kiedyś jedna z moich ulubionych tras. Bardzo krótka lecz urozmaicona i nawet trochę wymagająca technicznie. Teraz tam zrobili jakąś autostradę dla rowerzystów i pieszych, więc cały czar prysł. Mam problem z północnym brzegiem. Kilka razy próbowałem i nie mogę tam znaleźć płynnej drogi, zawsze muszę gdzieś przez dłuższy czas prowadzić rower, Ja lubię szybką rundę zrobić od strony gutkowa wokoło jeziorka jak mam mało czasu. A rację masz, że istna leśna autostrada rowerowa tam jest 1 Odnośnik do komentarza
Reset Napisano 22 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 Mam pytanko, masz przejsciówkę na tapered w sterach? Pytam poniewaz zastanwialem sie jak wyglada rower przy zastosowaniu tego i tu jest chyba odpowiedz? Rowerek bardzo fajny! 1 Odnośnik do komentarza
KANDySowany Napisano 22 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 (edytowane) Gratuluję... zacna specyfikacja sam miałem teraz robić przekładkę na ramę Accenta (tylko Peak29), ale zostaje jednak na małym kole. Edytowane 22 Wrzesień 2017 przez KANDySowany 1 Odnośnik do komentarza
PeKa Napisano 22 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 Ładnie wygląda całość. Rama świetna za taki pieniądz. Sam się na nią skusiłem pół roku temu, tylko w czarno czerwonym malowaniu Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
Multi Robol Napisano 24 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Wrzesień 2017 Dnia 22.09.2017 o 13:39, Reset napisał: Mam pytanko, masz przejsciówkę na tapered w sterach? Pytam poniewaz zastanwialem sie jak wyglada rower przy zastosowaniu tego i tu jest chyba odpowiedz? Rowerek bardzo fajny! Tak. Rura sterowa jest prosta. Stery miały załączone podkładki, redukcje , przejściówki. Zwał jak zwał. Dnia 22.09.2017 o 15:09, KANDySowany napisał: Gratuluję... zacna specyfikacja sam miałem teraz robić przekładkę na ramę Accenta (tylko Peak29), ale zostaje jednak na małym kole. Drugi rower mam zamiar złożyć na kołach 29. Tylko założenie będzie inne. Ergonomia, dopasowanie najbardziej jak to będzie możliwe do mojej budowy ciała. No i budżet pewnie większy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi