Skocz do zawartości

First steps - Trenażer

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Jest trenażer, rower, opona, chęci i zapał - nic tylko wsiadać i pedałować ale....od czego zacząć, jak wykorzystać mozliwości ? Od jakiego programu zaczynacie ? Okazuje się, że większość opcji jest płatna w apkach producentów trenażera. W moim przypadku delikfent to tacx flow smart

Edytowane przez adambike

Ja przez zimę korzystałam z My-eTraining - Elite dał półroczną licencję za darmo do trenażera. Obecnie korzystam z licznika Garmina i sprzężonego z nim czujnika kadencji i prędkości na tylne koło oraz z pulsometru, który też łączy się z Garminem. 

Do trenowania bardzo mi się te filmy przydały:

Mają treningi od 25 minut do 90.

Stawiałam trenażer, przed nim deskę do prasowania, na desce laptop i ogień w pedały :)

W oprogramowaniu tacxa też są filmy demo ale po ich uruchmieniu wszystkie paramery same nabierają tempa (prędkość kadencja itd) Nie wiem gdzie uruchomić samemu wskaźnik oporu (nie mam manetki w zestawie bo to trenażer bez manetki)

Na początek najlepiej tydzień za darmo zwifta. Potem zobaczysz co cię kręci. Oporem możesz sterować z telefonu aplikacja tacx training.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Proszę mnie poprawić jeśli złe rozumiem ? Zwift po zarejestrowaniu i uruchomieniu programu daje mi możliwość zdobycia darmowej wersji 14 dniowej po przejechaniu trasy 24 km ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro