Skocz do zawartości

Korba 152 mm do roweru 24'

kristof1666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego uważasz, że tarcza z 36 zębami jest za duża? Przecież 36 zębów z przodu i 34 z tyłu to niezły młynek. Ja bym się w ogóle tym nie martwił. Bardziej bym się przejmował tym, że rower ma amortyzator przedni. W tej klasie cenowej raczej nie będzie to amortyzator powietrzny, tylko sprężynowy - czyli dziecko będzie musiało dźwigać czy rozpędzać rower ważący o półtora czy dwa kilo więcej niż mógłby ważyć, gdyby był na sztywnym widelcu. Nad tym bym się zastanowił. Oczywiście o ile nie mieszkasz w środku lasu - wtedy ten amortyzator może w jakiś tam sposób się sprawdzać.

Opublikowano

rower jest dla 7latka, na trasy do maratonow (startujemy w bike atelier maraton) obecnie mamy rower 20cali, zebatka 36, wolnobieg musialem zmienic na megarange14-34 aby wystarczyl na podjazdy

Opublikowano

tak myślałem
mała tarcz jest chyba zanitowana, ale to nie problem
NW będzie plug&play czy bedzie trzeba coś przerabiać??

Opublikowano
5 godzin temu, kristof1666 napisał:

mała tarcz jest chyba zanitowana, ale to nie problem

Nie dopatrzyłem, średnia też jest zanitowana.

5 godzin temu, kristof1666 napisał:

NW będzie plug&play czy bedzie trzeba coś przerabiać??

Jak rozstaw otworów będzie pasował, to będzie ok. Ale jak średnia jest też nitowana, to znowu będzie kombinowanie. Poza tym, tam jest szeroki 8-biegowy łańcuch - nie wiem, czy znajdziesz zębatkę NW pod taki, albo jak będzie pracował łańcuch 8-rzedowy na zębatce NW dla węższych łańcuchów. Z tego powodu chyba bardziej szedłbym w stronę napinacza. Zresztą może się okazać ze łańcuch nie spada i nie trzeba nic kombinować

• 2 lata później...
Opublikowano

Ta korba na 100% ma demontowalne blaty, z tym że mały i średni to jeden element, ale da się wszystkie odkręcić, do tego trzeba kupić zestaw 4 śrub do korby z nakrętkami , na zamianę polecam zębatkę NW z aliexpress Motogun ? najmniejsza jaka wchodzi to 32T, łańcuch spada jedynie przy skokach ( z tyłu jest zwykłe alivio ).