Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mam problem z piszczącymi klockami hamulcowymi .Czy macie pomysły co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) może być zatłuszczona tarcza hamulcowa. piszczą zawsze czy tylko jak są mokre? tak na przyszłość pisz bardziej szczegółowo, jakie hamulce, klocki, tarcze Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
iza Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 piszczące klocki w tarczach, szczególnie jeśli są to metaliki nie są niczym złym, można to zostawić w spokoju, nic im nie będzie Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Piszczą nawet jak są suche, a tarcze odtłuszczełem . Odnośnik do komentarza
artfal Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jeżeli siła hamowania jest dobra to nie ma co się przejmować. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 nie napisałeś jakie masz klocki , możesz spróbować wyjąc z zacisku i przeszlifować klocki na drobnoziarnistym papierze ściernym jeśli Ci to bardzo przeszkadza Odnośnik do komentarza
alfine-11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Dychu jaki to jest model hamulców ? Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Klocki chyba pół metaliczne nie jestem pewien ponieważ dopiero się uczę Odnośnik do komentarza
alfine-11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Wystarczy tylko nam podać nazwę i model hamulców na tej podstawie możemy konstruktywnie spróbować pomóc rozwiązać problem Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Hamulce to Tektro auriga comp. Odnośnik do komentarza
alfine-11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Wyczytałem teraz , że te hamulce uchodzą za ciche kiedy są suche , to jeszcze jedno czy to są nowe hamulce ? Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Klocki nie są nowe ,rower kupiłem używany już z tymi klockami. Odnośnik do komentarza
alfine-11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jeśli potrafisz proponuje sprawdzić w jakim są stanie technicznym jeśli nigdy tego nie robiłeś to niech to zrobi ktoś doświadczony przy Tobie w ten sposób zobaczysz jak to się prawidłowo powinno robić SAMODZIELNE MANIPULOWANIE PRZY HAMULCACH BEZ ODPOWIEDNIEJ WIEDZY JEST BARDZO NIEBEZPIECZNE ! Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Nie są w w złym stanie okładziny nie są mocno starte Odnośnik do komentarza
alfine-11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mimo to , że może to być taki ich urok to jednak polecam poddać hamulce sprawdzeniu specjaliście bo przyczyn piszczenia może być kilka a zdalnie ich nie naprawię ponadto nigdy i nikomu nie zalecam bagatelizować problemów z hamulcami jest to sprawa bezpieczeństwa a nawet życia ! Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 A gdybym chciał wymienić klocki to jakiej firmy polecasz ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 a2z http://allegro.pl/klocki-a2z-polmetaliczne-tektro-auriga-dorado-rst-i5343213363.html Odnośnik do komentarza
alfine-11 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Do tych hamulców producent przewiduje klocki półmetaliczne czyli tylko takie , firma ma drugorzędne znaczenie okładziny polecam kupić w sklepie stacjonarnym przy ich cenie przesyłka jest zbyt kosztowna Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez alfine-11 Odnośnik do komentarza
Dychu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Bardzo dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 To już wiem jakie klocki kupię Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
uve Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Możesz spróbować tej metody: 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi