Div Cichy Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 POtrzebuję pomocy. Nie umiem nabić gwiazdki w sterach typu ahead, a internet Mi nie pomaga. Za udzielone rady Dziękuję.
Franz Mauer Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Niestety nie mogę odczytać obrazka Szivy (może on wszystko wyjaśnia), więc piszę w ciemno : 1. wkręcasz śrubę w gwint gwaizdki 2. gwiazdkę ustawiasz równo na otworze rury sterowej 3. uderzasz z wyczuciem młotkiem, ale na tyle silnie, aby gwiazdka wchodziła w rurę 4. głębokośc na jakiej osadza się gwiazdkę powinna być mniej więcej 4-6 mm poniżej krawędzi rury (nie za głęboko, aby nie trzeba było potem szukać dłuższej śruby, najlepiej stopniowo w miarę potrzeb) Gdyby okazało się, że gwiazdka na początku weszła trochę krzywo to należy poprzez np. płaski śrubokręt uderzyć młotkiem w miejscu, w którym dojdzie do wyprostowania osadzenia gwiazdki w rurze
Gość Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Mój obrazek, to film Szajbajka, jak się nabija gwiazdkę.
Red Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 POtrzebuję pomocy. Nie umiem nabić gwiazdki w sterach typu ahead, a internet Mi nie pomaga. Za udzielone rady Dziękuję. Prosty druciarski wbijak gwiazdki. Po prostu jakąkolwiek śruba rozmiar 5mm (na zdjęciu jest dość długa ale spokojnie wystarczy 60x5mm) na którą nakręcasz kilka nakrętek. Tu akurat jest ich cztery ale wystarczą dwie porządnie skontrowane. Gwinet musi trochę wystawać. Wkręcasz w gwiazdkę tak jak na drugim zdjęciu i wbijasz do rury sterowej używając młotka.
Zalas Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 3 godziny temu, Red napisał: Prosty druciarski wbijak gwiazdki. Po prostu jakąkolwiek śruba rozmiar 5mm (na zdjęciu jest dość długa ale spokojnie wystarczy 60x5mm) na którą nakręcasz kilka nakrętek. Tu akurat jest ich cztery ale wystarczą dwie porządnie skontrowane. Gwinet musi trochę wystawać. Wkręcasz w gwiazdkę tak jak na drugim zdjęciu i wbijasz do rury sterowej używając młotka. 3 godziny temu, MateGG napisał: jest to bardzo dobry pomysł. tylko nabijaj prosto Stosuję ten sam patent Nabija się łatwo i szybko, a jak lekko idzie skosem to się lekko uderza w bok śruby Ja jeszcze zakładam mostek i kapsel na rurę bo wtedy ładnie widać czy idzie to prosto (jak nie idzie to kapselek nam odskakuje ) i można sobie od razu wymierzyć jak głęboko ma być gwiazdka 1
egzo23 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Z powodzeniem nabijałem dużą długą śrubą. Najgorzej zacząć. Potem już idzie. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Zalas Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 2 godziny temu, egzo23 napisał: Z powodzeniem nabijałem dużą długą śrubą. Najgorzej zacząć. Potem już idzie. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Zapomniałem dodać, że ile się da osadzam ręką, potem dopóki się nie schowa to biję młotkiem przez deskę i dopiero potem jadę ze śrubą Ale dobrze, że sobie poradziłeś
egzo23 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Ja od początku biłem przez śrubę. Osadziłem gwiazdkę prosto Ale racja. Warto zacząć przez deskę Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi