Robert-84 Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Witam posiadam fat bike Indiana i ma on tylko jeden blat z przodu i brakuje mi przełorzeń...Chce kupić korbe na 2 blaty ale nie moge nigdzie znaleść przedniej przerzutki
IOO Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 A czemu normalna miała by nie pasować? Jest jakaś różnica w średnicy rury podsiodlowej czy jakieś inne nietypowe rozwiązanie? Jak masz wątpliwości to napisz do producenta roweru, polecam spróbować przez FB (w cube odpisuje praktycznie od razu), powinni Ci wszystko wyjaśnić jeśli są jakieś nietypowe rozwiązania.
Franz Mauer Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Jeśli średnica rury podsiodłowej nie jest większa niż 34,9mm to powinna pasować większość przerzutek Shimano i SRAM. Jeśli jest większa to pozostaje poszukać w necie customowych obejm do mocowania lub dorobić.
Robert-84 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Opublikowano 12 Września 2017 Suport w Facie jest prawie 2 razy szerszy niż w normalnej ramie wiec przerzutka musi miec dużo wiekszy wychył i w tym jest problem
IOO Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Napisałem do Indiana, może dadzą jakąś sensowna odpowiedź.
Robert-84 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Opublikowano 12 Września 2017 Suport ma 171mm do Indiany pisałem odp że prowadzą tylko sprzedaż rowerów a nie części Dowiedziałem się dziś że są adaptery do których montuje się już normalna przerzutke także sprawa chyba rozwiązana
IOO Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Mnie też Indiana odpisał: "Dzień dobry, Montaż przerzutki przedniej w rowerze Indiana powoduje utratę gwarancji. W przypadku odpowiedzi prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji. Pozdrawiam Justyna M... Infolinia Konsumencka" Nie ma jak rzeczowa i konkretna pomoc. Na pewno nie kupię roweru tej marki, w sumie im to na[pisałem Strasznie mnie irytują takie odpowiedzi, jak by chociaż napisali że niewiedza to bym zrozumiał ale takich kwiatków to się nie spodziewałem.
Gość Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Proponuje napisać do marki Kross, Indiana to taki tańszy Kross może się coś znajdzie.
Franz Mauer Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 22 godziny temu, Robert-84 napisał: Suport ma 171mm do Indiany pisałem odp że prowadzą tylko sprzedaż rowerów a nie części Dowiedziałem się dziś że są adaptery do których montuje się już normalna przerzutke także sprawa chyba rozwiązana Jest rozwiązanie: kupujesz przerzutkę typu E-Type i adapter do montażu na oś suportu. W komplecie wygląda to tak jak poniżej: http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/przerzutki-przednie/przerzutka-przednia-shimano-deore-xt-fd-m785-e-e-type-direct-mount-2x10-5146.html https://m.cyklotur.com/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/obejmy-adaptery/p,adapter-montazowy-przerzutki-przedniej-e-type-shimano,658415.html Adapter tez był na allegro 1
Robert-84 Opublikowano 13 Września 2017 Autor Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) Pisałem do sklepu z allegro mają adaptery ale ja mam suport szerokość 120mm i do takiego dlugiego nie maja.... Słyszałem o tej przerzutce montowanej do suportu zastanawiam się czy jej właśnie nie kupić tylko jeszcze mam kolejny problem przy ramie nie ma mocowania na pancerz linki ;/ wiem że można dokupić takie przelotki ... Może jednak zastanowie się nad wymianą wolnobiegu z 7(14-28) na 8 lub 9 tylko wtedy bedzie się bardzo łańcuch znowu krzyżował... Edytowane 13 Września 2017 przez Robert-84
exterytorialny Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Cześć! Też mam fatbike z jednym blatem z przodu i wolnobiegiem 14-34t z tyłu. Rozważam zwiększenie zakresu przełożeń poprzez dołożenie przerzutki z przodu lub wymianę wolnobiegu na kasetę. Pierwsze rozwiązanie jest tańsze i prostsze w realizacji. Choć nie wiem jak by było z linią łańcucha. Czy nie ocierałby o oponę. Od ostatniego wpisu minął rok. Zmieniłeś coś w napędzie swojego fatbike?
Rekomendowane odpowiedzi