rafalnow Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam bardzo serdecznie. Parę dni temu zakupiłem rower mtb. Jeden pedał strzela tylko w jednym miejscu. Dzieje sie to gdy pedałuję ze średnią siłą. Wiecie jak to można naprawić ? Pedał to FP-917N Z góry dziękuję Edytowane 29 Grudnia 2018 przez rafalnow
snake Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mi troszeczkę strzela jak jest błoto,i jade z większą mocą,ale raczej z pedałem jest wszystko ok.Sprawdz czy nie masz jakiegoś syfu w blokach i czy nie są nawet minimalnie poluzowane bloki.
rafalnow Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zero luzu. Pedał jest czysty, po 100km
snake Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 A sprawdziłem i Ty masz platwormy,wiec albo łożyska albo wykręć wyczsć i troszkę nasmaruj gwint. A poza tematem proponuje zmienić na SPD naprawdę poczujesz rożnice i to na duży PLUS.Pzdr.
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 sprawdź czy nie ma luzów, jak kolega wyżej wykręć wyczyść i przesmaruj gwint np pastą miedzianą:)
mx389 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam;) Miałem to samo jak kupiłem nowy rower, najprawdopodobniej wystarczy nasmarować gwint i będzie po problemie.
rafalnow Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Spróbuję to co piszecie i zobaczymy
rafalnow Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Odkręciłem pedał i nasmarowałem gwint smarem. Przestało strzelać Dziękuję
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 w niedziele! TY bezbożniku Bez przesady... Jak się pracuje cały tydzień to trzeba czasem coś dla siebie zrobić... ;-)Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi