Skocz do zawartości

Uchwyt do licznika Garmin

Mawiro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używałem standardowego mocowania Garmina do kierownicy. Wszystko było super do puki nie udałem się na ostrzejsze jazdy do bike prarku. Po pierwszym przejeździe trasy licznik odpadł. Miałem szczęście i udało mi się go znaleźć. Poszukiwania ograniczyły jednak ilość przejazdów :( Znalazłem w necie aluminiowe uchwyty do liczników mocowane do mostka. Nie są tanie więc przed zakupem szukam opinii osób, które już to używają. Jak uchwyt K-Edge sprawdza się podczas jazdy terenowej, czy licznik nie wypada na bardziej wyboistych trasach?

Opublikowano

Jaki Garmin i jakie mocowanie? Płaskie, mocowane bezpośrednio do mostka/kierownicy, czy takie z wysięgnikiem?

Wcześniej miałem Edge 500, obecnie 520, używam mocowania bez wysięgnika. Nie jeżdżę co prawda w ciężkim terenie, ale nie wyobrażam sobie jak z takiego mocowania licznik może wypaść - siedzi on dość ciasno, a do tego żeby się z niego wypiąć licznik musiałby się obrócić o 90 stopni w dowolną stronę. Nie wiem jak ciasno siedzi licznik w mocowaniu z wysięgnikiem, bo takiego nie używałem, ale może z twoim jest w takim razie coś nie tak. Może jest gdzieś pęknięty, lub mocno wyrobiony?

Jakiś czas temu widziałem test mocowań firmy BarFly, mają podstawki dla różnych firm, może coś takiego?