Mateusz20030 Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Witam Wszystkich Mam do Państwa kilka pytań. Liczę ,że pomożecie. Pierwsza sprawa W Decathlonie pojawił się trenażer: 1 Trenażer Flow Smart T2240 800 W Tacx https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-800-w-id_8345488.html (To jest nowy na stronie) 2 Trenażer Flow Smart 800 W https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-800-w-id_8345488.html (Ten już był kiedyś na stronie) Czym te dwa trenażery się różnią? (Chyba niczym???) Druga sprawa Opaska monitorująca tętno mam do wydania 150zł Czy za tą kwotę można kupić jakąś dobrą opaskę? Najlepiej ANT+ i Blutacz? Możecie coś doradzić? Pozdrawiam;-)
lukaszko Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 To jest ten sam trenażer nawet kod z linka się zgadza. Mam zresztą taki. Opaska z Decathlonu była za tyle. Podobno najlepsze wahoo ale ponad 200 zł.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
rub1n Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Dołączę się do pytania. Czy do Tacx Flow Smart T2240 800 W, żeby działała w zwift trzeba dokupić jeszcze jakiś "gadżet" czy wystarczy ant+ stick usb do komputera. Precyzując pytanie, czy T2240 wysyła sygnał ANT+/ BT bezpośrednio z urządzenia/
kambis Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Posiadam ten trenażer i razem z nim mam sparowany ten pas do pomiaru tętna http://allegro.pl/adidas-pasek-tetna-hrm-nowy-gw24-jak-garmin-i7057568603.html , który działa bez zastrzeżeń także z Garminem Edge (ant+) na rowerze. Do laptopa dokupiłem też dongla ant+ addidasa http://allegro.pl/pamiec-adidas-usb-ant-garmin-ant-stick-trenazer-i7036053335.html?snapshot=MjAxNy0xMS0wOFQxMDowOTozNC4wMDlaO2J1eWVyOzE4OGYxOTM2Yzc0MmJmNzdmYTM0NDc3MjVmZDY1MTU1ZWM1ZjVhN2ExZGQxM2IwYWExMWRjN2FjNGM0YmVkOTU%3D, ale widzę, że już go nie ma w sprzedaży (podobno ten też działa - http://allegro.pl/zamiennik-czujnik-garmin-usb-ant-stick-forerunner-i6177223912.html?reco_id=4ed99760-cefd-11e7-9322-d89d675b9d50&ars_rule_id=201 ). Trenażer musi być blisko umiejscowiony do dongla ant+ w komputerze (u tmnie przy odległości ok 1m nie ma już problemów z rozłączeniem w trakcie zwiftowania). Natomiast trenażer sam w sobie posiada nadajnik ant+ i nic więcej do niego nie trzeba dokupywać. Edytowane 21 Listopada 2017 przez kambis
Eldo Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Kupiłem ten trenażer wczoraj w Decathlon (Kraków - Zakopianka) i jestem już po 2 treningach na Zwift-cie Taka oto sytuacja, był podpięty do rowera (podobnie jak 4 inne modele). Pulsometr po Ant+ / BT smart łaczy się bez problemu (używam Mio FUSE opaska na rękę). Ant+ stick USB kupiłem na Allegro za 80pln (Adidas) w celu podłączenia FLOW do laptopa (Zwift). REWELACJA ! W Decathlon łaczyłem się z Iphone (aplikacja Zwift oraz Tacx) za pomocą Bluetooth bez najmniejszych problemów. Ogólnie Tacx FLOW wymiata rewelacyjnie ! Edytowane 21 Listopada 2017 przez Eldo
rub1n Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 15 godzin temu, Eldo napisał: Kupiłem ten trenażer wczoraj w Decathlon (Kraków - Zakopianka) i jestem już po 2 treningach na Zwift-cie Taka oto sytuacja, był podpięty do rowera (podobnie jak 4 inne modele). Pulsometr po Ant+ / BT smart łaczy się bez problemu (używam Mio FUSE opaska na rękę). Ant+ stick USB kupiłem na Allegro za 80pln (Adidas) w celu podłączenia FLOW do laptopa (Zwift). REWELACJA ! W Decathlon łaczyłem się z Iphone (aplikacja Zwift oraz Tacx) za pomocą Bluetooth bez najmniejszych problemów. Ogólnie Tacx FLOW wymiata rewelacyjnie ! właśnie myślałem iphona wziąć do decathlonu i sprawdzić Czyli kupiłeś Tacx FLOW T2240?
Eldo Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Tak dokładnie ten model. Przejechałem dzisiaj 3 trening na Zwift z chłopakami z Team Poland (tempo zabójcze) i wszystko śmiga wyśmienicie. W sumie 3 dni od zakupu wiec niewiele moge powiedziec na temat ogólny jednak na oko solidny trenażer ktory rewelacyjnie kręci ze Zwiftem 😉 W decathlon w komplecie był zamontowany uchwyt na tablet 🤓 rewelacja ! Szkoda ze nie miałem ze sobą no ale telefon tez dał radę. Edytowane 22 Listopada 2017 przez Eldo
czenia Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witajcie, Pomóżcie mi proszę, bo zwariuję! Kupiłem również w Decu Tacx T2240 i póki co chciałbym używać go bez antenty ant+. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jakiej aplikacji mam używać do treningów, żeby działało obciążenie i pozostałe funkcje, dla których go kupiłem. Czy istnieje w ogóle jakakolwiek instrukcja w języku polskim?
Eldo Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Aplikacja Tacx pod ios / android łączysz sie przez Bluetooth i ustawiasz sobie opór jaki chcesz. Z poziomu tej aplikacji mozesz skalibrować trenażer. Tak to wyglada Jezeli chcesz zeby opór był z automatu ustawiany instalujesz aplikacje Zwift (płatna po przejechaniu 50km). Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Eldo
Kamil_ Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc Witam Wszystkich! Podepnę się pod temat. 1. Czy apka tacx na androida jest darmowa? 2. Posiadam pasek-pulsometr z zestawu licznika Sigma ROX 5.0. Czy uda mi się go połączyć np. ze Zwiftem, czy jednak musze dokupić kolejny pasek? 3. Czy bez połączenia trenażera z jakąkolwiek apką bedzie on dzialał jak trenażer manualny gdzie oporem streuję poprzez zmianę przelożenia? Pozdrawiam,
Eldo Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) 1. Aplikacja jest darmowa 2. Nie bedzie działał, potrzeba co kolwiek na Bluetooth lub Ant+ starsze Sigmy działaja na innym protokole danych (STS). 3. Oporem mozna sterowac manualnie z poziomu telefonu lub licznika (np Garmin edge 520) lub automatycznie z poziomu np Zwift Witam na forum 😊 Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Eldo
Kamil_ Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Czy bez pulsometru ant+ / bluetooth bede mogl korzystać np ze Zwift tylko ze nie bedzie tam danych o pulsie, czy w ogole nie da rady sie polaczyc? Są jakies darmowe apki na androida takie zeby trasa "sterowała" oporem. Nie chodzi mi o tak rozbudowane jak zwift z trybem multi itp.
Eldo Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Zwift bedzie dzialal bez pulsometru, po prostu w miejscu wskazan nic nie bedzie pokazywalo. Nie znam (nie slyszalem) o darmowej aplikacji typu Zwift. Raczej takowej nie ma 😊 Jest tez inna forma sterowania oporem automatycznie, jazda ze sladu na np Garmin edge 520. Powiedzmy ze przejechales jakas tam trase w realu i zapisala sie ona w liczniku, mozesz ja przejechac na trenazerze goniac swoj cien 😊 Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Eldo
sylwek493 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Cześć wszystkim! To mój pierwszy post i od razu pytanie ;-) A jak wygląda sytuacja z pasem HR od zegarka Suunto Ambit? Ten pas łączy się z zegarkiem za pomocą ANT+. Pytanie, czy można ten pas jakoś połączyć z trenażerem? Czy to bezpośrednio na linii pas HR - trenażer czy to poprzez smartfona, a więc na linii pas HR - smartfon - trenażer. Ktoś próbował coś takiego? Mam Tacx Flow Smart od wczoraj, więc próbuję to jakoś ogarnąć. Pozdrawiam
lukaszko Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pas hr nie łączy się w żaden sposób z trenażerem tylko z licznikiem/ smartfon/ komputerem. Trenażer nie potrzebuje informacji o tętnie.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Motke Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 12 godzin temu, sylwek493 napisał: A jak wygląda sytuacja z pasem HR od zegarka Suunto Ambit? Ten pas łączy się z zegarkiem za pomocą ANT+. Jeśli dana opaska/czujnik obsługiwała by ANT+ lub BLE to na 99.999999% producent by się tym pochwalił i umieścił odpowiednie logo na produkcie.
sylwek493 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 12 godzin temu, Motke napisał: Jeśli dana opaska/czujnik obsługiwała by ANT+ lub BLE to na 99.999999% producent by się tym pochwalił i umieścił odpowiednie logo na produkcie. No właśnie mam na opasce jak byk napisane "ANT+" ;-) Nie mam jej przy sobie, bo wrzuciłbym zdjęcie.
Motke Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 9 godzin temu, sylwek493 napisał: No właśnie mam na opasce jak byk napisane "ANT+" ;-) Nie mam jej przy sobie, bo wrzuciłbym zdjęcie. No tak. Mam nauczkę aby w piątek baaardzo późnym wieczorem uważniej czytać.
Baranek88 Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 Mam problem. Tacx Vortex i pasek polar 9. W aplikacji tacx trenażer widzi pasek i próbuje się połączyc ale bez skutku. Jak odpalę trening na zegarku garmina to wykrywa i trenażer i pasek
Rekomendowane odpowiedzi