Skocz do zawartości

MTB/szosa kompromis?

Widget

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam w sumie dość nietypowe zapotrzebowanie, a z racji że posiadam do tej pory tylko jedną parę butów praktycznie żadne doświadczenie. Jeżdżę latem rowerem w butach szosowych (Shimano R078). Na jesień przesiadam się na spinning. Ostatnio bardzo irytuje mnie to, że nie można normalnie chodzić a na siłowni jednak kawałek trzeba przejść (i po schodach co jest niebezpieczne). Chciałbym wymienić buty na MTB, ale zachować przewiewność i lekkość butów szosowych (te R078 mają super wentylację). Czy mam się obawiać, że latem albo na spinningu buty MTB mi ugotują stopę? Czy możecie polecić mi jakiś but MTB który będzie dobry pod względem wentylacji? Cena do 300 zł (jeżeli nie da się to jaki przedział cenowy wchodzi w grę?).

Podobają mi się SH-M089 i SH-XC31, czy któreś z tych dwóch będą odpowiednie do tego czego oczekuję?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siatka widoczna na zdjęciach butów MTB Shimano przepuszcza praktycznie wszystko -- i wiatr, i wodę. W sznurowanych jest jeszcze większy przewiew, na całą stopę, ale kosztem sztywności.

Opublikowano (edytowane)

Może lepiej zainwestuj w przewiewne buty typowe na trening w obiekcie zamkniętym? Np te: https://sportstore.pl/product-pol-6654-Buty-spinningowe-NORTHWAVE-Spinn-SPD-white-red.html

Sam mam i je używam na zajęciach spinning. Sądze, że 139 zł nie ejst dużym wydatkiem, a masz łatwqe w utrzymaniu buty, które wrzucasz do pralki i pierzesz kiedy trzeba ;) Ja u nich kupuję buty i czasem udaje mi się nawet coś urweać. Za swoje dałem 99 zł :)

Edytowane przez Franz Mauer
Opublikowano (edytowane)

Witam

Również polecam ww sklep sam brałem od nich szosowe NW za śmieszną cenę 136 pln buty super podobnie jak i ich koszt.

Pozdrawiam

Edytowane przez Piotreq77
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 18.09.2017 o 16:08, Franz Mauer napisał:

Hmmm...

Dnia 18.09.2017 o 20:22, Piotreq77 napisał:

Również polecam ww sklep

Kurde, ten sklep jest na bank pewny? Bo mają tak korzystne ceny, że aż mi się lampka ostrzegawcza zapala. Napalilem się od razu na jedną parę butów za dosłownie stówkę i się teraz zastanawiam czy to nie jakiś wałek. :D

Opublikowano

Jest raczej bo wystawiają też na allegro. Sęk w tym, że to jest "Outlet"...

Opublikowano
55 minut temu, Nemrod napisał:

Jest raczej bo wystawiają też na allegro. Sęk w tym, że to jest "Outlet"...

Co z tego, że outlet?

Godzinę temu, Łabędź napisał:

Kurde, ten sklep jest na bank pewny? Bo mają tak korzystne ceny, że aż mi się lampka ostrzegawcza zapala. Napalilem się od razu na jedną parę butów za dosłownie stówkę i się teraz zastanawiam czy to nie jakiś wałek

Żaden wałek. Kupiłem u nich już trzy pary. Dostajesz paragon i zawsze możesz zreklamować, wymienić, oddać itd. Jedyny mankament jest taki, że rzadko mają pełną rozmiarówkę, więc obowiązują tylko takie rozmiary jak mają wystawone. 

Wielu moich znajomych kupiło u nich kaski, okulary, ciuchy rowerowe. 

Towar jest nowy, w pudełkach tak jak w każdym innym sklepie. Z tego co pamiętam to mówili, że ściągają to z magazynów w Szwajcarii, Francji, Belgii. Czasem odpupują od klubów kolarskich. Jeszcze niedawno miej sklep stacjonarny, do którego można było podjechać i sobie wszystko przymierzyć, ale widać nie do końca im się to opłacało. Jednak można się z nimi umówić i przy odbiorze osobistym przymierzyć :)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Franz Mauer napisał:

paragon i zawsze możesz zreklamować, wymienić, oddać itd.

Powiedz jeszcze, że wystawiają fakturę to zaraz kupuję. Buty szosowe za np.: 109,99 zamiast za 449 to jednak okazja. A i tak zresztą chciałem kupić buty z Northwave, choć może akurat inny model.

EDIT:

Dobra, już sam doczytałem, że można u nich kupować "na firmę" i wystawiają fakturę. Czad.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja kupiłem za 329 zł kupiłem prefesjonalne buty Shimano M310 Custom Fit (model chyba z 2010r.) z karbonową podeszwą, które są wprodukowane w systemie termicznego dopasowania do stopy. W normalnej cenie kosztowały 1049 zł. Więc przebitka ogromna :)

Opublikowano

Witam

Polecam również, otrzmałem nowe buty z paragonem wszystko w jak najlepszym porządku, rocznikowo nie są najnowsze ale akurat mi to nie przeszkadza.

Pozdrawiam