Skocz do zawartości

Kask do 100 zł

kbn

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

czy kask IQ Roadrunner 77977 to dobry wybór do 100 zł?  (https://www.sklepmartes.pl/sporty/22727-kask-rowerowy-roadrunner-77977-gr-dk-gr-bl-iq.html#/rozmiar-m/pe-unisex/kolor-grey_dark_grey_blue) czy możesz kask z Decathlona (https://www.decathlon.pl/kask-na-rower-mtb-500-id_8381874.html)?

Jest fajna przecena i nie wiem czy warto się na niego teraz zdecydować, czy w okresie zimowym uda mi się kupić lepszy kask w dobrej cenie? (Mam rower crossowy, więc zbyt często po lesie nie jeżdżę)

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez kbn
1 godzinę temu, Red napisał:

Oglądałem ten IQ i jest w porządku. Zasadniczych różnic względem tego z Decathlon'u nie ma ale osobiście uważam że powinieneś wziąć lżejszy.

Czy masz zatem jakieś propozycje? Przede wszystkim zależy mi żeby kask był bardzo smukły na szerokość bo w obecnym kasku wyglądam jak grzyb, albo jakbym miał wodogłowie :P

Czy masz zatem jakieś propozycje? Przede wszystkim zależy mi żeby kask był bardzo smukły na szerokość bo w obecnym kasku wyglądam jak grzyb, albo jakbym miał wodogłowie

Idź do sklepu i przymierz. Osobiście polecam kask który sam używam czyli Specilized Align. Lekki, przewiewny, fajne wzornictwo i kolory. Tyle że jest o połowę droższy.

Kask to bardzo indywidualna sprawa - trzeba przede wszystkim mierzyć - potencjalne oszczędzenie kilkudziesięciu złotych nie ma sensu, o ile jest to kosztem wygody i dopasowania, co nie znaczy, że droższy będzie wygodniejszy. Jeżeli budżet ma duże znaczenie zacznij od Lidla - od czwartku jest oferta rowerowa, a niej dość przyzwoite kaski po niespełna 50 zł.  

4 minuty temu, Karol napisał:

Kask to bardzo indywidualna sprawa - trzeba przede wszystkim mierzyć - potencjalne oszczędzenie kilkudziesięciu złotych nie ma sensu, o ile jest to kosztem wygody i dopasowania, co nie znaczy, że droższy będzie wygodniejszy. Jeżeli budżet ma duże znaczenie zacznij od Lidla - od czwartku jest oferta rowerowa, a niej dość przyzwoite kaski po niespełna 50 zł.  

W mojej okolicy są głównie sklepy Martes Sport i GO SPORT. W Martes znalazłem te kaski IQ, natomiast jak przeglądam oferte GO sport na stronie internetowej jest mało interesujących mnie kasków.

U mnie podstawą jest to żeby mieć możliwość przymierzenia kilku kasków w sklepie bo tak jak wyżej pisałem w większości wyglądam jak grzyb. Budżet mogę przekroczyć, ale kask na prawdę musi mnie urzec natomiast nie wiem za bardzo gdzie ich szukać, bo nawet jak znajdę jakiś sklep rowerowy w pobliżu to ceny zaczynają się tam od 250 zł :/

Oczywiście. Pytanie natomiast czy kupienie tego kasku z IQ w tej cenie to teraz fajna okazja, czy w zimę mogę zakupić na jakiejś wyprzedaży fajniejszy kask w podobnych cenach?

Kask w tej chwili kosztuje 89zł więc raczej nic sensownego w tej cenie nie znajdziesz. Możesz przymierzyć i porównać z kaskiem z Decathlon'u ale na moje oko niczym się one nie różą. Poza kolorem.

Mam od roku ten kask z decathlonu " MTB 500 B'TWIN " , ogólnie jest on wygodny i w miarę dobrze wykonany jak chodzi o elementy "plastikowe" , ale problem tkwi w jego wyściółce . Po przejechaniu niecałych czterech tysięcy kilometrów zaczęła się rozwarstwiać i wychodzi z niej gąbka .... W decathlonie nie mają takich rzeczy , a szukając w internecie nic konkretnego nie znalazłem . Miał ktoś z was podobny problem ? .

12 godzin temu, stalowyaniol napisał:

Mam od roku ten kask z decathlonu " MTB 500 B'TWIN " , ogólnie jest on wygodny i w miarę dobrze wykonany jak chodzi o elementy "plastikowe" , ale problem tkwi w jego wyściółce . Po przejechaniu niecałych czterech tysięcy kilometrów zaczęła się rozwarstwiać i wychodzi z niej gąbka .... W decathlonie nie mają takich rzeczy , a szukając w internecie nic konkretnego nie znalazłem . Miał ktoś z was podobny problem ? .

https://www.centrumrowerowe.pl/kaski-i-ochraniacze/kaski-rowerowe/akcesoria-i-czesci/p,wkladki-dopasowujace-uniwersalne-met,22659.html?skad=googlepla&gclid=CjwKCAjw9O3NBRB3EiwAK6wPT6cyeStqXOLhUQyuibM5QZ95BzPn8F7OxuWuUzMJLXhf9CPsZUeP6BoCjEwQAvD_BwE

Albo coś w tym stylu.

No fajnie by było jak by wprowadzili wyściółki . Wiem że mam na niego dwa lata gwarancji , ale niestety zgubiłem paragon .... myślałem i oglądałem te wkładki dopasowujące , ale to niestety nie rozwiąże mojego problemu , chyba poszukam sobie  innego kasku .

Przemyśl kwestię daszka, osobiście wymieniłem kask (kupiłem nowwy) ze względu na daszek. Ograniczał widoczność i denerwował mnie strasznie podczas jazdy, a po zdjęciu daszka, nie wyglądał za specjalnie. Obecnie jeżdżę w kasku bez daszka, i jestem bardzo zadowolony.

Dnia 15.09.2017 o 09:10, zibi_j1 napisał:

@stalowyaniol Decathlon podobno ma się ogarnąć i wprowadzić wyściółki do oferty. Kask ma dwa lata gwarancji. Reklamuj to Ci wymienią ;)

Reklamacja w Deca to poezja... Przeszedłem reklamację butów mtb ostatnio w 3 minuty :P

Z półtora miesiąca temu, buty do biegania (nie biegam, chodzę w nich) też gdzieś 2 minuty ;)

Edytowane przez Gość
  • 3 miesiące temu...

Witam wszystkich dobry temat znalazłem. Szukam akurat kasku do 100 zł na górala co byscie zaproponowali. Byłem w decatlonie i tam nawet fajne kaski były. Na co zwrócic uwage przy kupnie bedzie to mój 1-szy kask