Garom Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Witajcie. Rozpoczynam przygode z Bushido (pierwszy trenazer w zyciu). BUSHIDO laczy sie ze wszystkim i wszystko elegancko pokazuje. Oczywiscie jest jedno ALE, o ktore chce Was zapytac. Dokonalem kalibracji docisku i program TACX wskazuje ze jest ok. Jednak przy starcie i przy zatrzymaniu Bushido wydaje dziwne dzwieki. Jest to terkot. Po rozpedzeniu dzwieki znikaja. Czy to normalne? Chcialem zalaczyc filmik albo plik dzwiekowy ale nie wiem jak to zrobic bo forum nie dopuszcza plikow innych niz te pokazane ponizej. Jesli bedzie potrzeba to wysle dzwieki lub filmik mailem. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam:-)
egzo23 Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Miałem tak na modelu booster. Redukcja ciśnienia w oponie i problem zniknął. Po pewnym czasie użytkowania już nawet przy dużym ciśnieniu ( przesadzonym specjalnie) dźwięków nie było. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Garom Opublikowano 9 Września 2017 Autor Opublikowano 9 Września 2017 Hi. Dzieki za info. Probowalem wprawdzie nie redukowac cisnienie (choc mam tylko 5 BAR w oponie gdzie norma to 6-10) ale regulowalem dociskiem i niestety bez zmian. Do tego jeszcze wyczuwam minimalne "bicie" walka. W zwiazku z tym ze sprzet jest powystawowy - jak twierdzi sprzedawca Fitness-Home - to jest to juz druga sztuka. Poprzedni w ogóle nie laczyl sie po BT. Teraz nie wiem czy zadac kolejnej wymiany (mam na to 14 dni) czy tez kombinowac samemu i liczyc na ewentualna gwarancje (24 miesiace). Do tego mam problem z polaczeniem pulsometru - probowalem 3 roznych i mimo tego ze iPhone je widzi to TACX nie. 47 minut temu, egzo23 napisał: Miałem tak na modelu booster. Redukcja ciśnienia w oponie i problem zniknął. Po pewnym czasie użytkowania już nawet przy dużym ciśnieniu ( przesadzonym specjalnie) dźwięków nie było. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka A jednak. Zrobilem jak mowiles plus skorzystalem z opisu kalibracji w tym miejscu http://athletictechreview.com/2017/03/30/tacx-bushido-smart-review-the-calibration/ i wszystko dziala ok. Nawet pulsometr ktorego Tacx nie widzial ruszyl. Jeszcze raz dziekuje i bede testowal ten egzemplarz przez kilka dni. Jak bedzie ok to zostaje u mnie a jak beda wracaly "zle duchy" to wymienie:-)
Rekomendowane odpowiedzi