MrTofu Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Witam serdecznie Objawy: Cykanie co pełen obrót korby (Hollowtech II) Co już zrobiłem: - sprawdziłem inne pedały - nic z tego - wymieniłem wkład suportu na porządny (Saint BB80) - luzów na korbie nie ma - blaty korby proste - wymieniłem siodełko na nowe Co jeszcze mogę sprawdzić? Wiem że problem może sprawiać niewłaściwe dokręcenie lewego ramienia korby ale tutaj bez klucza dynamometrycznego lepiej niż jest teraz nie dokręcę. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 A może to łańcuch na zębatkach cyka? 1 Odnośnik do komentarza
pitmax Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 40 minut temu, Franz Mauer napisał: A może to łańcuch na zębatkach cyka? Tak jak pisze Franz, miałem podobny problem łańcuch na kasecie co jeden pełny obrót łapał jakby kolejną zębatkę jakby tam była jakaś zadra, postaw na stojaku i powoli kręć, obserwuj przy tym co się dzieje na napinaczu i tylnej kasecie, dobra regulacja i po problemie 1 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Czasem po prostu wynika to z współpracy łańcucha z zębatkami. Ja ostatnio wsadziłem nowy łańcuch i nowe zębatki w korbie i mam takie cykanie (materiał o materiał). Przyzwyczaiłem się. Jednak wystarczy mocniej łańcuch zaparać smarem i cykanie znika (ale odradzam nadmiernie paprać napęd) 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi