Jasiu Napisano 6 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 6 Wrzesień 2017 Witam Posiadam rower rockrider 540. Mam w nim hamule b'twin by tektro. Chciałem je odpowietrzyć. Zestaw do tego już zamówiłem lecz jest jeden problem. Niemoge znaleźć czy te hamulce 'chodzą' na olej mineralny czy na płyn dot. Liczę na waszą pomoc. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 6 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 6 Wrzesień 2017 Zadaj pytanie poprzez stronę Decathlona ich specjaliście lub zadzwoń do pietwszego lepszego sklepu i poproś z serwisem. Jutro będę odbierał swój rower z naprawy gwarancyjnej. Chcesz to przy okazji zapytam. Odnośnik do komentarza
Fenthin Napisano 6 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 6 Wrzesień 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Jasiu napisał: b'twin by tektro. [...] Niemoge znaleźć czy te hamulce 'chodzą' na olej mineralny czy na płyn dot. Skoro Tektro, na jakieś 99% olej mineralny. Ale jak chcesz mieć pewność, gdzieś na klamce powinna znajdować się informacja, co wlewać. Najprawdopodobniej na pokrywce zbiorniczka wyrównawczego. Edytowane 6 Wrzesień 2017 przez Fenthin 1 Odnośnik do komentarza
Jasiu Napisano 7 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Wrzesień 2017 20 godzin temu, Fenthin napisał: Skoro Tektro, na jakieś 99% olej mineralny. Ale jak chcesz mieć pewność, gdzieś na klamce powinna znajdować się informacja, co wlewać. Najprawdopodobniej na pokrywce zbiorniczka wyrównawczego. Właśnie szukałem i nigdzie niema napisane Odnośnik do komentarza
Red Napisano 7 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 7 Wrzesień 2017 (edytowane) 23 godziny temu, Jasiu napisał: Witam Posiadam rower rockrider 540. Mam w nim hamule b'twin by tektro. Chciałem je odpowietrzyć. Zestaw do tego już zamówiłem lecz jest jeden problem. Niemoge znaleźć czy te hamulce 'chodzą' na olej mineralny czy na płyn dot. Liczę na waszą pomoc. B'Twin na zamontowane hamulce Tektro Auriga, który działa na oleju mineralnym. Tyle że Tektro ostatnio przeszło na płyn Dot i najpewniej taki też potrzebujesz. Edytowane 7 Wrzesień 2017 przez Red 1 Odnośnik do komentarza
LukasFR22 Napisano 7 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 7 Wrzesień 2017 Jeżeli masz rower na gwarancji leć ze swoją maszyną do serwisu w Decu na pewno to zrobią 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 7 Wrzesień 2017 (edytowane) @Jasiu Pytałem o Twój rower dzisiaj w serwisie Decathlona. Tektro śmiga u Ciebie na oleju mineralnym. Pan powiedział ze to bardzo dobre heble. I że są praktycznie bezobsługowe a olej mineralny wolniej się starzeje niż DOT. Edytowane 7 Wrzesień 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Jasiu Napisano 7 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Wrzesień 2017 41 minut temu, zibi_j1 napisał: @Jasiu Pytałem o Twój rower dzisiaj w serwisie Decathlona. Tektro śmiga u Ciebie na oleju mineralnym. Pan powiedział ze to bardzo dobre heble. I że są praktycznie bezobsługowe a olej mineralny wolniej się starzeje niż DOT. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
RowerowaPasja123 Napisano 26 Czerwiec 2019 Udostępnij Napisano 26 Czerwiec 2019 Siemanko. Chciałbym dołączyć się do pytania. Kupiłem niedawno rockridera st540. I mam pytanie czy on też śmiga na oleju mineralnym? Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 26 Czerwiec 2019 Udostępnij Napisano 26 Czerwiec 2019 Wszystkie tektro są na oleju chyba 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Czerwiec 2019 Udostępnij Napisano 26 Czerwiec 2019 Tak w tektro jest olej mineralny Odnośnik do komentarza
RowerowaPasja123 Napisano 27 Czerwiec 2019 Udostępnij Napisano 27 Czerwiec 2019 Dziękuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi