Skocz do zawartości

Odpowietrzanie hamulców b'twin by tektro

Jasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam rower rockrider 540. Mam w nim hamule b'twin by tektro. Chciałem je odpowietrzyć. Zestaw do tego już zamówiłem lecz jest jeden problem. Niemoge znaleźć czy te hamulce 'chodzą' na olej mineralny czy na płyn dot. Liczę na waszą pomoc.

Zadaj pytanie poprzez stronę Decathlona ich specjaliście lub zadzwoń do pietwszego lepszego sklepu i poproś z serwisem. Jutro będę odbierał swój rower z naprawy gwarancyjnej. Chcesz to przy okazji zapytam.

2 godziny temu, Jasiu napisał:

b'twin by tektro. [...] Niemoge znaleźć czy te hamulce 'chodzą' na olej mineralny czy na płyn dot.

Skoro Tektro, na jakieś 99% olej mineralny. Ale jak chcesz mieć pewność, gdzieś na klamce powinna znajdować się informacja, co wlewać. Najprawdopodobniej na pokrywce zbiorniczka wyrównawczego.

Edytowane przez Fenthin
  • Pomógł 1
20 godzin temu, Fenthin napisał:

Skoro Tektro, na jakieś 99% olej mineralny. Ale jak chcesz mieć pewność, gdzieś na klamce powinna znajdować się informacja, co wlewać. Najprawdopodobniej na pokrywce zbiorniczka wyrównawczego.

Właśnie szukałem i nigdzie niema napisane

23 godziny temu, Jasiu napisał:

Witam

Posiadam rower rockrider 540. Mam w nim hamule b'twin by tektro. Chciałem je odpowietrzyć. Zestaw do tego już zamówiłem lecz jest jeden problem. Niemoge znaleźć czy te hamulce 'chodzą' na olej mineralny czy na płyn dot. Liczę na waszą pomoc.

B'Twin na zamontowane hamulce Tektro Auriga, który działa na oleju mineralnym. Tyle że Tektro ostatnio przeszło na płyn Dot i najpewniej taki też potrzebujesz.

Edytowane przez Red
  • Pomógł 1

@Jasiu Pytałem o Twój rower dzisiaj w serwisie Decathlona. Tektro śmiga u Ciebie na oleju mineralnym. Pan powiedział ze to bardzo dobre heble. I że są praktycznie bezobsługowe a olej mineralny wolniej się starzeje niż DOT.

Edytowane przez Gość
41 minut temu, zibi_j1 napisał:

@Jasiu Pytałem o Twój rower dzisiaj w serwisie Decathlona. Tektro śmiga u Ciebie na oleju mineralnym. Pan powiedział ze to bardzo dobre heble. I że są praktycznie bezobsługowe a olej mineralny wolniej się starzeje niż DOT.

Dzięki za pomoc