kalapita88 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Witam. Czy Mio Cyclo 205 współpracuje z czujnikiem prędkości/kadencji od Garmina? Bo woógle mi nie wykrywa, czujnik pulsu wykrywa bez problemu.
Franz Mauer Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Jeśli garmin wykorzytsuje ANT+ to powinien. Jeśli mimo to nie wykrywa to zaktualizuj oprogramowanie w Mio.
raaaf79 Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 No więc kolego możesz mieć problem, sam właśnie jestem w trakcie jego rozwiązywania. Mio Cyclo 205 łączy się z czujnikiem, który jednocześnie obsługuje kadencję i prędkość (jedno urządzenie), jeżeli chcesz sparować navi z czujnikami geometrycznymi (nawet produkowanymi przez mio!!!) to niestety działać nie będzie i nie pomoże tutaj aktualizacja ani dodatkowe wgranie pliku sterownika ANT+. W chwili obecnej moje urządzenie jest w serwisie łącznie z czujnikami (mam oddzielne niezależne 2 czujniki geometryczne ANT+ marki MIO) i sam jestem ciekaw jak producent rozwiąże problem. Swoją drogą, zastanawia mnie dlaczego czujniki nie są kompatybilne z urządzeniami, dlaczego producent nie rozwiązuje problemu poprzez aktualizację oprogramowania... co ciekawe najnowsze urządzenia MIO 405 i MIO 605 też (!!!) mają problem z wykryciem czujników geometrycznych - a takie są właśnie dla nich dedykowane (sic!). Nie chciałbym robić tutaj zbędnego zamieszania, ale GARMIN czujniki wykrywa w 0,5sec... To powinno dać do myślenia nie tylko nam - użytkownikom urządzeń ale i managerom handlowym MIO... 1
Michał Woliński Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Witam. Mam pytanie do raaaf79 czy udało się rozwiązać problem sparowania z czujnikiem? Ja także jestem posiadaczem Mio 205 oraz czujnika Wahoo RPM. Okazuje się, że urządzenia nie współpracują.
mrjarzab Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 To chyba będę miał podobny problem z cyclo 315. Mam dwa czujniki geomagnetyczne Magene, gdzie nawet sklep mio tym handluje i nie mogę ich wyszukać. Czekam na odpowiedź serwisu.
Michał Woliński Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Mi serwis odpowiedział tak: ,,Drogi Kliencie, na chwilę obecną producent Mio nie udzielił nam informacji odnośnie wprowadzenia aktualizacji do tego modelu urządzenia. Przyszła aktualizacja nie gwarantuje możliwości sparowania urządzenia z czujnikami firmy wahoo". Z informacji na stronie thisisant.com wynika, że nawet niższe modele garmina współpracują z tymi czujnikami. Producent Mio się nie popisał w tym względzie.
mrjarzab Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 13 godzin temu, Michał Woliński napisał: Mi serwis odpowiedział tak: ,,Drogi Kliencie, na chwilę obecną producent Mio nie udzielił nam informacji odnośnie wprowadzenia aktualizacji do tego modelu urządzenia. Przyszła aktualizacja nie gwarantuje możliwości sparowania urządzenia z czujnikami firmy wahoo". Z informacji na stronie thisisant.com wynika, że nawet niższe modele garmina współpracują z tymi czujnikami. Producent Mio się nie popisał w tym względzie. Standardowo odpowiedź nic nie wnosząca do rozwiązania problemu. Zobaczymy co z tym zrobią, bo mio ma jakiś problem z czujnikami z tego co czytam w ogóle. Jak z samej navi jestem zadowolony i z funkcji to teraz chciałem dodać czujniki. Garmina celowo nie chciałem bo naczytałem się o niestabilnościach systemu już nie wiem od której wersji na najnowszych kończąc. Jak się nie uda geo podłączyć to będę szukał magnetycznych chyba.
mrjarzab Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Mam odpowiedź z serwisu. Cytuj Drogi Kliencie, producent marki mio nie może zagwarantować prawidłowego funkcjonowania urządzenia z czujnikami marki Magene. Dziękujemy, że poświęciłeś swój czas aby się z nami skontaktować. Pozdrawiamy, FixIT Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi? Porażka. Pozostaje chyba zakup ori czujników MIO. Zakładam, że one działają.
kula_77 Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Oryginalne czujniki pulsu I kadencji /prędkości u mnie działają bez problemu (Mio 205). Na początku miałem jakiś mały problem ze sparowaniem czujnika prędkości ale po kilku próbach udało się.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Michał Woliński Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witam. Ostatnie aktualizacje naprawiły problem. Lepiej późno niż wcale.Teraz mio 205 wykrywa wahoo rpm.
mrjarzab Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Czy orientujecie się czy można sobie sparować dwa czujniki kadencji/prędkości z jednym urządzeniem cyclo 315? Chciałem kupić czujniki na dwa rowery, ale nie wiem czy to będzie działało.
kula_77 Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Nie wiem jak Mio 315, ale w Mio 205 po ostatniej aktualizacji wszystko działało bez problemu. Miałem zdefiniowane dwa rowery i do każdego z nich sparowane inne czujniki. W jednym były to oryginalne czujniki Mio w drugim oddzielne czujniki kadencji i prędkości (geomagnetyczne ). Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
mrjarzab Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 2 minuty temu, kula_77 napisał: Nie wiem jak Mio 315, ale w Mio 205 po ostatniej aktualizacji wszystko działało bez problemu. Miałem zdefiniowane dwa rowery i do każdego z nich sparowane inne czujniki. W jednym były to oryginalne czujniki Mio w drugim oddzielne czujniki kadencji i prędkości (geomagnetyczne ). Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Czytałem właśnie w ostatniej aktualizacji, że dla wszystkich modeli teoretycznie czujniki geo działają.
kula_77 Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Nawet działały lepiej niż oryginał. Kupiłem takie tanie MAGENE (chinczyki kupowane w PL) i nie miałem żadnych problemów ze zrywaniem połączenia. W oryginalnym Mio czasem zgubił sygnał. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
mrjarzab Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) 2 minuty temu, kula_77 napisał: Nawet działały lepiej niż oryginał. Kupiłem takie tanie MAGENE (chinczyki kupowane w PL) i nie miałem żadnych problemów ze zrywaniem połączenia. W oryginalnym Mio czasem zgubił sygnał. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Magene miałem i ja, ale jeszcze przed aktualizacją nie mogłem ich sparować z MIO i puściłem je dalej. nie wiem czy ponownie ich nie kupić u majfriendów. Ewentualnie dobre opinie mają garminowskie. Edytowane 22 Maja 2018 przez mrjarzab
Hubioone Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 W dniu 13.10.2017 o 11:39, raaaf79 napisał: No więc kolego możesz mieć problem, sam właśnie jestem w trakcie jego rozwiązywania. Mio Cyclo 205 łączy się z czujnikiem, który jednocześnie obsługuje kadencję i prędkość (jedno urządzenie), jeżeli chcesz sparować navi z czujnikami geometrycznymi (nawet produkowanymi przez mio!!!) to niestety działać nie będzie i nie pomoże tutaj aktualizacja ani dodatkowe wgranie pliku sterownika ANT+. W chwili obecnej moje urządzenie jest w serwisie łącznie z czujnikami (mam oddzielne niezależne 2 czujniki geometryczne ANT+ marki MIO) i sam jestem ciekaw jak producent rozwiąże problem. Swoją drogą, zastanawia mnie dlaczego czujniki nie są kompatybilne z urządzeniami, dlaczego producent nie rozwiązuje problemu poprzez aktualizację oprogramowania... co ciekawe najnowsze urządzenia MIO 405 i MIO 605 też (!!!) mają problem z wykryciem czujników geometrycznych - a takie są właśnie dla nich dedykowane (sic!). Nie chciałbym robić tutaj zbędnego zamieszania, ale GARMIN czujniki wykrywa w 0,5sec... To powinno dać do myślenia nie tylko nam - użytkownikom urządzeń ale i managerom handlowym MIO... U mnie 405 widzi tylko czujnik kadencji a prędkości nic. Denerwujące to jest. Czy ktoś z serwisu to czyta? Macie może podobnie?
Rekomendowane odpowiedzi