glipin3s Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam muszę wymienić suport (VP-BC73 BC1,37" x 24T 68 x 126) i chciałbym już wymienić na coś trwalszego, oczywiście zostaje przy starej korbie, na kwadrat. Może ktoś zna jakiś dobry suport warty polecenia ? Odnośnik do komentarza
LukasFR22 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 http://allegro.pl/wklad-suportu-bsa-68-126mm-octalink-i6292939964.html Ciekaw jestem ile da się zejść z szerokości tak żeby nie zwalić linii napędu i nic nie ocierało. Do jakiej ramy to chcesz ? Ciężko będzie coś poszukać chyba że ktoś z forum się znajdzie co ma nowy albo w bdb stanie.A jeżeli nie to wymiana korby i suportu bo będzie ciężko coś tanio kupić Odnośnik do komentarza
glipin3s Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Rower to Kellys Quartz z 2012r. Odnośnik do komentarza
glipin3s Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Czy ten suport będzie odpowiedni ? http://allegro.pl/wklad-suportu-126-mm-h-rocks-lozyska-maszynowe-i6806936388.html?fromVariant=6784397987 Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 19 godzin temu, LukasFR22 napisał: http://allegro.pl/wklad-suportu-bsa-68-126mm-octalink-i6292939964.html W jaki sposób chcesz na tym zamontować korbę na kwadrat? 18 minut temu, glipin3s napisał: Czy ten suport będzie odpowiedni ? http://allegro.pl/wklad-suportu-126-mm-h-rocks-lozyska-maszynowe-i6806936388.html?fromVariant=6784397987 Według katalogu ten rower ma korbę FC-M391 (Acera 8rz) do której pasuje wkład suportu z osią 126mm. Będzie pasować ? Odnośnik do komentarza
glipin3s Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 20 godzin temu, LukasFR22 napisał: http://allegro.pl/wklad-suportu-bsa-68-126mm-octalink-i6292939964.html Ciekaw jestem ile da się zejść z szerokości tak żeby nie zwalić linii napędu i nic nie ocierało. Do jakiej ramy to chcesz ? Ciężko będzie coś poszukać chyba że ktoś z forum się znajdzie co ma nowy albo w bdb stanie.A jeżeli nie to wymiana korby i suportu bo będzie ciężko coś tanio kupić Tez tak mi się zdawało, że ten suport nie będzie współgrać z moją korbą, ponieważ jest w systemie octalink. Czyli dobrze przypuszczałem, że ten suport, który znalazłem powinien być ok. Ok, problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 5 godzin temu, Red napisał: W jaki sposób chcesz na tym zamontować korbę na kwadrat? A co jest nie tak z tym suportem? Przecież "octalink" to on ma tylko w nazwie. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 No właśnie patrzyłem po linku a nie po zawartości Odnośnik do komentarza
piotr.solek Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Dnia 06/09/2017 o 16:37, glipin3s napisał: Witam muszę wymienić suport (VP-BC73 BC1,37" x 24T 68 x 126) i chciałbym już wymienić na coś trwalszego, oczywiście zostaje przy starej korbie, na kwadrat. Może ktoś zna jakiś dobry suport warty polecenia ? Shimano Un26 lub ponoć lepszy un55. Na tym pierwszym po mieście i okolicznych wzniesieniach już ponad 8000tyś km (3835.067 w tym roku) przejechane . Odnośnik do komentarza
glipin3s Opublikowano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 14 godzin temu, Jakbog napisał: A co jest nie tak z tym suportem? Przecież "octalink" to on ma tylko w nazwie. Trochę to mylące, że w nazwie octalink a na zdjęciach kwadrat. W opisie produktu jest napisane: Shimano BB-ES51 BSA 68x126mm Octalink Patrząc po katalogu to rzeczywiście jest to octalink a nie kwadrat więc nie wiem co jest prawdą . Na chwilę obecną został zamówiony suport H-Rock, co prawda niska cena daje do myślenia, ale jeździć trzeba :). Jeszcze takie pytanie czysto techniczne, czy jeśli kupiłbym suport o długości osi 127,5mm to czy to aż tak bardzo wpłynełoby na pracę napędu ? To jest raptem 1,5mm różnicy, zastanawiam się po prostu czy to byłoby również dobre rozwiązanie. Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Przede wszystkim linia łańcucha jest odnośnikiem od którego się orientujesz. Linię łańcucha ustalasz według własnych preferencji. Przykładowo jeśli latasz po twardych przełożeniach lepiej mieć szerszą oś aby paradoksalnie zachować linię łańcucha. Trzeba jednak pamiętać że w ten sposób pozbawiasz się dostępu do największych koronek kasety z poziomu największego blatu. Odnośnik do komentarza
pikon8 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Witam.A jak z trwałością suportu na octalink?Łożyska padają szybciej niż w suporcie na kwadrat?Przymierzam się do wymiany korby,tylko nie wiem ,czy kupić z mocowaniem na octalink,czy zostać przy kwadracie ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi