Reset Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Cześć! Na starcie witam wszystkich- jestem tu od niedawna Mam pytanie do znawców. Mianowicie mam okazję zakupić koła na w/w obręczach i piastach Novatec D711SB i D712SB. Czy będzie to trafiony zakup? Dodam może że chcę tam wpakować Racing Ralph (jeszcze nie wiem czy 2.1 czy 2.25). Nie wiem co jeszcze napisać abyście mogli mi doradzić więc ew. edytuję post na waszą prośbę.
Franz Mauer Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Obręcze nie nalezą do najlżejszych, ale za to sa kapslowane i mocne. Piasty też dadzą radę, ale musisz mieć tą świadomosć, ze tego modelu nie możesz zastosować do szytwnej osi. Jakie szprychy? No i najważniejsze - jaka cena za te koła?
Reset Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 Dzięki za odpowiedź! Jeżeli chodzi o sztywną oś - spokojnie, i tak nie mam ramy/amora przystosowanych. Szprychy nawet nie wiem jakie ale cena za oba koła to 300 zł. Na tylnej obręczy jest mała wgniotka (sprzedający ma mi to naprawić) i lekkie bicie+ naklejki są w złym stanie, ale za te pieniądze to opłaca mi się nawet zamówić nowe naklejki za około 20 funtów. Koło przednie proste.
Franz Mauer Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Bicie to szczegół (pod warunkiem,że nie wynika z krzywej obręczy) i można wycentrować. naklejkami wogóle bym ise nie przejmował, a nawet je wywalił,bo do niczego nie są potrzebne. Kwota dość dobra pod warunkiem, ze kręcą się płynnie Oddaj do serwisu niech przesmarują piasty
Reset Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 Sprzedający "gwarantuje" że kręcą się płynnie a bębenek jak to określił "fajnie tyrka" . Naklejki zamówię, bo nie ukrywam że wygląd ma dla mnie znaczenie Reasumując- biorę. Dzięki raz jeszcze za szybką odpowiedź!
Yan Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) 5 godzin temu, Franz Mauer napisał: Piasty też dadzą radę, ale musisz mieć tą świadomosć, ze tego modelu nie możesz zastosować do szytwnej osi. @Franz Mauer Możesz napisać klika słów więcej dlaczego nie można ich stosować pod sztywną oś? Widziałem na stronach sklepów że można kupić adapter do przejścia na sztywną oś i jak dobrze pamiętam taka informacja wisi na stronie producenta. Ciekawi mnie to bo sam mam takie piasty i rozważałem opcje przełożenia ich do drugiego roweru. Edytowane 6 Września 2017 przez Yan
Franz Mauer Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 @Yan oczywiście, że można ale nie do tych modeli. Dopiero piasty novatec z serii 77 (np 771SB) są produkowane pod sztywną oś i do nich stosuje się adaptery redukcyjne na mniejszy rozmiar. Tutaj mamy do czynienia z piastami serii 71 (sam używam taką w kole z przodu) 1
Rekomendowane odpowiedzi