Skocz do zawartości

3x(7x60sek 330 Wattów). Uwagi na temat jedzenia.

SzajBajk

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Dziś rano filmowanie w terenie, mimo to nogi dosyć świeże podczas interwałów. W drugim secie ominąłem ostatni interwał, bo było ciężko - dzięki temu wykonałem dobrej jakości ostatni set. Końcowe 40 minut z mocą 169 Wattów były łatwe.

Obiad o 15:30, kolacja o 19:30, trening o 20:40 - ZBYT MAŁA PRZERWA OD KOLACJI DO WYSOKIEJ INTENSYWNOŚCI TRENINGU. 

Picie - intensywny trening z małymi okresami odpoczynku bardzo utrudniają picie. Wypiłem zaledwie 1,2 litra wody przez 2 godziny treningu.

Opublikowano

Nie uważasz, że trening o 20.40 to trochę zbyt późno? Nie brakuje Ci czasu na właściwą regenerację?

Opublikowano

Na regenerację ma 7.5h snu. Jeśli po takim treningu nie ma problemu z zaśnięciem to nie jest zła godzina. Osobiście jednak myślę że lepiej przesunąć wieczorny trening o godzinę wcześniej a kolację zjeść dopiero po treningu.

• Administrator
Opublikowano

Niestety często mam do wyboru trening późno wieczorem, lub wcale. Jedynym problemem jest utrudnione zasypianie po intensywnej sesji treningowej.

Opublikowano
12 minut temu, SzajBajk napisał:

Niestety często mam do wyboru trening późno wieczorem, lub wcale. Jedynym problemem jest utrudnione zasypianie po intensywnej sesji treningowej.

Mam to samo;/ a trening kończyłem między 22-23 a wstaje najpóźniej 4:45;/ rzeźnia jednym słowem!

Opublikowano

@Azzader szczerze, to Twój trening prócz zmęczenia nic nie wnosi. Jedynie ryzyko kontuzji i przeciążenia organizmu :/

4 godziny temu, SzajBajk napisał:

Jeśli możesz zachować te 8-9 godzin snu to nie jest tak źle...;)

Opublikowano
Dnia 5/9/2017 o 23:22, SzajBajk napisał:

Mnie uczono, że do intensywnego treningu trzeba zjeść co najmniej 1,5 godziny wcześniej. Czasem mnie wkurza takie z góry planowanie, szczególnie przy nieprzewidywalnej pogodzie, ale prawie zawsze uratowało przed śmiercią głosową na treningu i dolegliwościami żołądkowymi po treningu.

Opublikowano
18 godzin temu, Franz Mauer napisał:

@Azzader szczerze, to Twój trening prócz zmęczenia nic nie wnosi. Jedynie ryzyko kontuzji i przeciążenia organizmu :/

Jeśli możesz zachować te 8-9 godzin snu to nie jest tak źle...;)

Zdaję sobie z tego sprawę ale chęć żeby pośmigać była silniejsza :D