Skocz do zawartości

Sweet Spot. Uwagi na temat energii.

SzajBajk

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

3.09.2017

Trening 2-godzinny, 4 tempówki Sweet Spot po 20 minut:

• idealna kadencja przy mocy 245 Wattów to 90 RPM,
  • w połowie treningu program rozłączył się na chwilę i wyłączył całkowicie opór, musiałem kręcić pozostałą część sesji na najwyższym przełożeniu, z kadencją 95,
  • w ciągu pierwszej godziny zjadłem jednego banana i to było za mało (trening o 18:30, 5 godzin po obiedzie), dojadłem jeszcze dwa banany i energia wróciła.

Samopoczucie bardzo dobre. Delikatnie większy ból lewej łydki.

20170824_185732_HDR.jpg

Opublikowano
Dnia 4/9/2017 o 07:50, SzajBajk napisał:

3.09.2017

Trening 2-godzinny, 4 tempówki Sweet Spot po 20 minut:

• idealna kadencja przy mocy 245 Wattów to 90 RPM,
  • w połowie treningu program rozłączył się na chwilę i wyłączył całkowicie opór, musiałem kręcić pozostałą część sesji na najwyższym przełożeniu, z kadencją 95,
  • w ciągu pierwszej godziny zjadłem jednego banana i to było za mało (trening o 18:30, 5 godzin po obiedzie), dojadłem jeszcze dwa banany i energia wróciła.

Samopoczucie bardzo dobre. Delikatnie większy ból lewej łydki.

20170824_185732_HDR.jpg

Ty to wszystko robisz w domu? znaczy się w pomieszczeniu? 

Opublikowano

Ciężko zrobić coś na dworze przy takiej pogodzie. Sam obecnie zrezygnowałem z jazdy (pomijając fakt że rama poszła na gwarancję) na rzecz treningu pod dachem ale na obecnym etapie są to raczej ćwiczenia siłowe. Dopiero za jakiś miesiąc zaczynam trening pod następny sezon ale zaczynam standardowo od biegania.

Opublikowano
1 godzinę temu, Red napisał:

Ciężko zrobić coś na dworze przy takiej pogodzie. Sam obecnie zrezygnowałem z jazdy (pomijając fakt że rama poszła na gwarancję) na rzecz treningu pod dachem ale na obecnym etapie są to raczej ćwiczenia siłowe. Dopiero za jakiś miesiąc zaczynam trening pod następny sezon ale zaczynam standardowo od biegania.

Pogoda jest deszczowa to fakt. Ale są ubrania przeciwdeszczowe.

Opublikowano

Nie jestem fanem kupowania wszystko jak leci. Zwłaszcza że groszem nie śmierdzę :D