Skocz do zawartości

Uszkodzony wózek Sram NX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktoś może, czy  i gdzie można dokupić sam wózek do przerzutki Sram NX? Dziś zdarzył mi sie mały wypadek i troche ucierpiał, jest zwichrowany. Obawiam sie że prostowanie nie przyniesie pożądanego skutku. Chyba że ktoś ma jakis patent jak to sensownie zrobić?

Popytam.

Troche zaszalałem młotkiem... i wyklepałem tak że wszystko jest w osi. Przerzutki bez żadnej regulacji chodzą jak przed incydentem (czyli zmłotkowalem raczej rowno :) Jeszcze będę musiał popracowac nad tym wózkiem bo sprężyna która go naciaga ma delikatne opory.  Pierwszy raz naprawiałem przerzutke młotkiem i kowadłem :)

Generalnie to jestem wszoku że tylko tyle strat, wyrwalo mi hak z ramy pogięło mocno wózek ale reszta nawet nie ucierpiała.

3 minuty temu, zibi_j1 napisał:

Ja jestem w szoku jak do tego mogło dojść. To nie był jakiś ekstremalny zjazd. Prosta droga, prędkość 15km/h? I patyk który dosłownie wyrósł spod ziemi :/

Miałem podobną sytuacje :P Miałem wypadki które wyglądały epicko a nic mi się nie stało, a na gładkiej prostej drodze z małą prędkością wybiłem bark xD