Skocz do zawartości

Funkcje licznika

Dariuszcz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam zakupic licznik rowerowy przewodowy sigma. Sa takie ktore wyswietlaja 2 i takie ktore 3 funkcje na jednym wyswietleniu. Ktore wg Was jest bardziej praktyczniejsze i bardziej przydatne: wyswietlanie 2 czy 3 funkcji na raz?

A ktore funkcje sa zaupelnie niepotrzebne w liczniku i mozna je sobie podarowac?

Opublikowano

Obecnie brał bym 3 "liniowy" Gdyż teraz wyświetla mi dzienny przebieg i prędkość a przydała by mi się jeszcze godzina. A tak muszę zerkać na zegarek na ręce.

Mi osobiście do niczego nie jest potrzebny całkowity czas jazdy ani maksymalna zanotowana prędkość. Za to chętnie zobaczył bym na termometr.

Musisz sam określić co Tobie jest potrzebne. Pamiętaj że 3 liniowe są większe... nie wiem jaki masz budżet ale obecnie fajny licznik to sigma pure GPS.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, aju napisał:

Obecnie brał bym 3 "liniowy" Gdyż teraz wyświetla mi dzienny przebieg i prędkość a przydała by mi się jeszcze godzina. A tak muszę zerkać na zegarek na ręce.

Mi osobiście do niczego nie jest potrzebny całkowity czas jazdy ani maksymalna zanotowana prędkość. Za to chętnie zobaczył bym na termometr.

Musisz sam określić co Tobie jest potrzebne. Pamiętaj że 3 liniowe są większe... nie wiem jaki masz budżet ale obecnie fajny licznik to sigma pure GPS.

Zastanowiam sie nad sigma 16.16 lub 16.12 lub 12.12. ktory polecasz?

Sigma pure GPS odpada bo za drogi i ma wiele funkcji z ktorych nie bede korzystal?

Czy cos takiego jak odliczanie dystansu do zera ile mam km mam do przejechania sie przydaje?oraz czy podswietlanie wyswietlacza sie tez przydaje?

Edytowane przez Dariuszcz12
Opublikowano

decyduj się na 16.16 ale jeszcze zastanowił bym się nad wersja STS posiada NFC podświetlany wyświetlacz i dodatkowo można dokupić czujnik karencji miałem ten model całkiem udany można  się łączyć z aplikacja w smartfonie przez NFC

Opublikowano

Wersja nie STS również posiada NFC i podświetlany wyświetlacz. Ostatnio taki zakupiłem jak masz jakieś pytania to śmiało. Wersja bez STS nie posiada jednak możliwości dołożenia czujnika kadencji.

Opublikowano

Pytanie czy koledze potrzebny czujnik kadencji bo mi np nie. Ale gps jak najbardziej :)

Opublikowano

W takim razie ktory wybrac:sigma bc 12.12., 16.12 czy 16.16. ?

Czy funkcja odliczania dystansu, temperatura oraz podswietlanie wyswietlacza to przydatne funkcje? Pytam bo to bedzie moj pierwszy licznik i nie chce kupowac z funkcjami malo praktycznymi.

Opublikowano

Podświetlenie i temperatura jest przydatna :)

Ja ostatnio kupiłem Sigme 16,12, bardzo sobie chwale. Przeszedłem z modelu STS na przewód bo mi się non stop komunikat "Transport" włączał. Dodatkowo mam jeden licznik do dwóch rowerów :D

Opublikowano

Dla jednych przydatne dla innych nie. Sam musisz stwierdzić czy Ci to jest potrzebne. Ja mam 16.16 i mi odpowiada :) Co do podanych funkcji przez Ciebie to używam wszystkich. Fajne jest to że podświetlanie sobie możesz ustawić o której godzinie ma działać a o której ma się wyłączyć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli nie potrzebujesz zapisywania śladu to bierz 23.16. Kolega ma i jest zadowolony. W tej cenie z czujnikami lepszego nie znajdziesz. Do tego ma wymienną baterie więc nie ładujesz go co kilka godzin jazdy.