Dariuszcz12 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Witam Zamierzam zakupic licznik rowerowy przewodowy sigma. Sa takie ktore wyswietlaja 2 i takie ktore 3 funkcje na jednym wyswietleniu. Ktore wg Was jest bardziej praktyczniejsze i bardziej przydatne: wyswietlanie 2 czy 3 funkcji na raz? A ktore funkcje sa zaupelnie niepotrzebne w liczniku i mozna je sobie podarowac?
aju Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Obecnie brał bym 3 "liniowy" Gdyż teraz wyświetla mi dzienny przebieg i prędkość a przydała by mi się jeszcze godzina. A tak muszę zerkać na zegarek na ręce. Mi osobiście do niczego nie jest potrzebny całkowity czas jazdy ani maksymalna zanotowana prędkość. Za to chętnie zobaczył bym na termometr. Musisz sam określić co Tobie jest potrzebne. Pamiętaj że 3 liniowe są większe... nie wiem jaki masz budżet ale obecnie fajny licznik to sigma pure GPS.
Dariuszcz12 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) 37 minut temu, aju napisał: Obecnie brał bym 3 "liniowy" Gdyż teraz wyświetla mi dzienny przebieg i prędkość a przydała by mi się jeszcze godzina. A tak muszę zerkać na zegarek na ręce. Mi osobiście do niczego nie jest potrzebny całkowity czas jazdy ani maksymalna zanotowana prędkość. Za to chętnie zobaczył bym na termometr. Musisz sam określić co Tobie jest potrzebne. Pamiętaj że 3 liniowe są większe... nie wiem jaki masz budżet ale obecnie fajny licznik to sigma pure GPS. Zastanowiam sie nad sigma 16.16 lub 16.12 lub 12.12. ktory polecasz? Sigma pure GPS odpada bo za drogi i ma wiele funkcji z ktorych nie bede korzystal? Czy cos takiego jak odliczanie dystansu do zera ile mam km mam do przejechania sie przydaje?oraz czy podswietlanie wyswietlacza sie tez przydaje? Edytowane 3 Września 2017 przez Dariuszcz12
specialized34 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 decyduj się na 16.16 ale jeszcze zastanowił bym się nad wersja STS posiada NFC podświetlany wyświetlacz i dodatkowo można dokupić czujnik karencji miałem ten model całkiem udany można się łączyć z aplikacja w smartfonie przez NFC
nie_pytaj_kto Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Wersja nie STS również posiada NFC i podświetlany wyświetlacz. Ostatnio taki zakupiłem jak masz jakieś pytania to śmiało. Wersja bez STS nie posiada jednak możliwości dołożenia czujnika kadencji.
aju Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Pytanie czy koledze potrzebny czujnik kadencji bo mi np nie. Ale gps jak najbardziej
Dariuszcz12 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 W takim razie ktory wybrac:sigma bc 12.12., 16.12 czy 16.16. ? Czy funkcja odliczania dystansu, temperatura oraz podswietlanie wyswietlacza to przydatne funkcje? Pytam bo to bedzie moj pierwszy licznik i nie chce kupowac z funkcjami malo praktycznymi.
Puncu Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Podświetlenie i temperatura jest przydatna Ja ostatnio kupiłem Sigme 16,12, bardzo sobie chwale. Przeszedłem z modelu STS na przewód bo mi się non stop komunikat "Transport" włączał. Dodatkowo mam jeden licznik do dwóch rowerów
nie_pytaj_kto Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Dla jednych przydatne dla innych nie. Sam musisz stwierdzić czy Ci to jest potrzebne. Ja mam 16.16 i mi odpowiada Co do podanych funkcji przez Ciebie to używam wszystkich. Fajne jest to że podświetlanie sobie możesz ustawić o której godzinie ma działać a o której ma się wyłączyć.
Poziomka30 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Cytuj https://seltrade.pl/licznik-rowerowy-sigma-bc-23-16-sts-cad-bezprzewodowy-z-kadencja Proszę mi doradzić jaki licznik jest godny uwagi.Chciałbym coś z kadencją i pulsometrem ,nie potrzebuje gps-u .Prosiłbym o podpowiedź co warto by mieć jeszcze w tym liczniku jakie funkcję.Myślę nad tym modelem ?? Edytowane 7 Listopada 2017 przez Poziomka30
Jimmy Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Jeśli nie potrzebujesz zapisywania śladu to bierz 23.16. Kolega ma i jest zadowolony. W tej cenie z czujnikami lepszego nie znajdziesz. Do tego ma wymienną baterie więc nie ładujesz go co kilka godzin jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi