Skocz do zawartości

Rowery B'twin

Czpimank

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Pierwszy raz piszę na tym blogu i mam nadzieję, że nie ostatni :) Moje pytanie dotyczy rowerów z sklepów decathlon, a konkretnie modele: 

https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-540s-275-id_8379042.html

https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-540-275-id_8379537.html

Pytam się was o wybór, ponieważ jak dla mnie jest naprawdę trudny... Co prawda mam już swojego faworyta jakim jest rower 540s, ale tylko ze względu na większe wyposażenie. Rower ma służyć głównie do jazdy z kolegami po mieście, do różnych "trików" w stylu bunny hop, wheele oraz do dość agresywnej jazdy po elementach miejskich typu schody itp. Od czasu do czasu zdarzy mi się jakiś wypad do lasu na górki lub amatorska jazda mtb. Z góry dzięki za pozytywne przyjęcie i odpowiedzi

Pozdrawiam

Ten rower nie nadaje się  "..do różnych "trików" w stylu bunny hop, wheele oraz do dość agresywnej jazdy po elementach miejskich typu schody..".

RR540 to najzwyklejszy rower rekreacyjny. Do skoków potrzebujesz czegoś wytrzymałego.

Edytowane przez nonz

Nawet na stronie jest napisane, że te rowery są do "regularnej jazdy rowerowej, z umiarkowaną intensywnością". Jak będziesz na nich wyczyniać takie cuda, to jeszcze się rozlecą (co zresztą się działo z jakimiś Rockriderami), a sklep może wtedy powiedzieć, że rower był używany niezgodnie z przeznaczeniem i się wypiąć.

10 minut temu, de Villars napisał:

Nawet na stronie jest napisane, że te rowery są do "regularnej jazdy rowerowej, z umiarkowaną intensywnością". Jak będziesz na nich wyczyniać takie cuda, to jeszcze się rozlecą (co zresztą się działo z jakimiś Rockriderami), a sklep może wtedy powiedzieć, że rower był używany niezgodnie z przeznaczeniem i się wypiąć.

Akurat w decathlonie nie robią problemów z wymianą czegokolwiek na gwarancji. Bardziej obawiałbym się o zdrowie, bo jak wiadomo trzecie zęby nie rosną a kręgosłup ma się tylko jeden.