bartoszek2001m Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Witam, mam amortyzator taki jak na zdjęciu i chciałem dostać jakieś rady jak odnowić, wyczyścić tebamortyzator. Edytowane 2 Września 2017 przez bartoszek2001m
ZiemniaL Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Nie ma sensu tego rozbierać najlepiej kupić lepszy amortyzator
jedras Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 E tam nie ma. Tylko można by to zrobić w jakiś najekonomiczniejszy sposób, zerknij pod uszczelki, czy są tam golenie, czy po prostu widać sprężyny, jeżeli tak to nie ma co się czymkolwiek przejmować i na przykład: 1. Duża ilość burnoxa pod gumy amortyzatora. 2. Po jakichś 50-100 km spróbować prysnąć to jakimś środkiem odtłuszczającym, potem myjącym i wypłukać, poczekać aż porządnie wyschnie. 3. Nałożyć smar, większa ilość na dole, polecam motorexa. Ja osobiście rowebrał bym go na części pierwsze, mam podobnego suntora w starym rowerze dziewczyny, lada dzien wrzucę zamiast niego RS Judy jak ją tylko przeserwisuję, a Suntor zostanie rozmontowany, wcześniej prawie się zatrzymał, ale burnox go lekko rozruszał. Jak z okolic Warszawy jesteś to mogę pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi